Vitathatatlan, hogy a legfinomabb mindig az, amit mi magunk készítünk. Megmutatom most, hogy hogyan készíthetsz házilag tehéntúrót mindössze egyetlen hozzávalóból!
Nem csak gyerekek, de felnőttek is rendkívül szeretik a túrót. Egyáltalán nem kell saját gazdasággal rendelkeznünk ahhoz, hogy saját túrónkat elkészítsük. Nagyon egyszerű receptet mutatok meg nektek, ami ráadásul kimondottan egészséges is, nincsen semmilyen hozzáadott adalékanyag benne, nincsenek E-betűk és teljesen természetes alapanyagból van. A legjobb, ha beszerzel egy kis házi tejet, abból lesz igazán finom a házi tehéntúró. :)
Hozzávalók:
Tetszés szerinti mennyiségű aludttej
Mindössze ennyi! Semmi más nem kell hozzá, csak aludttej. Nem csak spórolsz egy csomó pénzt ezzel, de ha megkóstolod majd, az íze miatt is csak ilyet fogsz venni ezek után. Receptjét a következő oldalon találod.
A házi tehéntúró elkészítése:
Az aludttejes edényt meleg sütőbe teszem, de a sütő ajtaját nyitva hagyom. Nem szabad főnie, éppen csak meleg legyen. 4 órai állás után a tetején képződött savót leöntöm, a visszamaradt sűrű részt pedig vászonzacskóba öntöm és úgy akasztom fel, hogy alátehessek egy tálat, ami felfogja majd lecsurgó levét. Ha a zacskó tartalma már darabos, akkor szorosan beletömöm egy műanyag edénybe és letakarva a hűtőszekrényben tárolom felhasználásig. Egy hétig biztonságosan eltartható. A visszamaradt savót leves vagy főzelék habarására használom fel.
Forrás: bidista.com