A bolti vajjal ellentétben ez igazi vaj! Arról nem is beszélve, hogy a boltban kapható vajak mennyi minden ízfokozóval vannak tele... Megmutatom hogyan készíthetsz házi vajat mindössze 5 perc alatt!
A bolti vajakban számos olyan hozzávaló van, ami nem természetes, amiktől ezeket már nem is mondhatjuk igazi vajnak. Lehet, hogy jó az ízük, hiszen rengeteg ízfokozóval vannak ellátva, de egészségügyi szempontból viszont rendkívül károsak. A legjobb, ha elkészítjük magunknak otthon házilag a vajat, hiszen nem kell több hozzá, mint 5 perc.
Hozzávalók:
Kb. 300 gramm tejszín (minél zsírosabb, annál jobb)
Himalájai só, ízlés szerint
Kb. 800 ml-es üveg
Elkészítése:
1. Öntsük a tejszínt az üvegbe és adjuk hozzá a sót
2. Tegyük rá az üvegre a fedelét, majd állítsuk be egy kis időre meleg vízbe. Ezzel lerövidítjük az elkészítési időt.
3. Mikor már átmelegedett a tejszín, kezdjük el rázni erőteljesen az üveget. Kb. 5 percig kell rázni, de addig csináld, amíg látod majd, hogy elválik a vaj a tejszíntől.
4. Végezetül tedd a hűtőbe az így nyert vajat. Körülbelül 3 hónapig eláll így.