Egy ínycsiklandó finomság, amit nem kell sütni, percek alatt elkészíthető és mennyei az íze! Ha vendégeket vársz vagy csak hirtelen desszertre vágytok, ez a legjobb választás!
A kekszes krémes nagy előnye, hogy nem kell sütni és mégis nagyon finom. Ha vendégeket vársz, akkor is jó választás, mert mindenki szereti. De ha csak egy elfoglalt hétköznap délután megkívántok valami desszertet, akkor is a a legjobb, hiszen nagyon könnyű és gyorsan elkészíthető ez a sütemény! A finom vaníliás íze egyszerűen varázslatos! Mindenki odavan érte!
Hozzávalók:
- 400 g háztartási keksz
- 9 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10 evőkanál cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 teáskanál reszelt citromhéj
- 10 dkg vaj
Elkészítés:
A pudingot a szokásos módon főzzük meg a tejjel és a cukorral, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük egy tálba és mixerrel keverjük krémesre a vajjal. Ízesítsük a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal.
Egy kisebb tepsi, vagy tál aljára rakjunk le egy réteg kekszet, szorosan egymás mellé, majd kenjük meg egy réteg krémmel. Addig rétegezzük a hozzávalókat, amíg el nem fogynak, a tetejére keksz kerüljön. Ha szeretnénk olvasztott csokoládéval is bevonhatjuk a tetejét. Tegyük hűtőbe legalább 2 órára, hogy a keksz megpuhuljon, majd kínáljuk. Jó étvágyat!