notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A tökéletes házi pizza titkai: 5 ok, amiért nem lesz tökéletes a házi pizzád!-Az 5 leggyakrabban elkövetett hiba pizzasütésnél, avagy ezért nem sikerül a pizza tökéletesen

hirdetes

Az 5 leggyakrabban elkövetett hiba pizzasütésnél, avagy ezért nem sikerül a pizza tökéletesen

VN

A pizza nagyon népszerű étel, aminek receptje már az egész világot bejárta. Ki ne szeretné a roppanós, vékony tésztájú, vagy éppen ellenkezőleg a vastagtésztás változatot, ínycsiklandó paradicsomszósszal, finom feltétekkel, és sok-sok sajttal megszórva?  A képlet egyszerű, mégis sokszor fordul elő, hogy a pizzasütés eredménye nem tökéletes. Mi lehet a hiba? Mutatjuk az 5 leggyakoribb hibát, amit sajnos nagyon sokan elkövetnek pizzasütés közben, ha lehet, te ne tedd!

Tökéletes pizza házilag, ezeket a hibákat ne kövesd el pizza sütésnél

#1: A liszt az alap!

Valljuk be, ha valami nem úgy sikerül a pizzasütéskor a leggyakrabban a tésztával van a baj. A legfontosabb a pizzasütéskor a liszt! A jó pizza alapja a jó liszt választás, a közhiedelemmel ellentétben finomlisztből nem lehet jó pizzatésztát készíteni, mindenképpen ajánlott külön erre a célra készült speciális lisztkeveréket vásárolni!

#2: Kelesztés ideje!

Ha készre gyúrva a tészta, akkor a következő lépés a kelesztés, ebben a pontban is könnyen lehet hibázni, ha nem megfelelő ideig hagyjuk kelni a pizza tésztáját. A pizzatésztának sok idő kell, amíg megkel, ezért a legideálisabb, ha egy egész napot hagyjuk pihenni, de ha erre nincs mód, akkor is legalább 2-3 órára tegyük félre. Minél tovább áll, annál jobban fog nyúlni!

#3: A tészta vastagsága!

Valljuk be nem egyszerű megalkotni a tökéletes vastagságú pizzát, a legprofibbak is sokan gyakorolják, amíg megtalálják a tökéletes méretet. A pizzatészta nyújtására külön technika is van, nem a sodrófával kell neki esni, ugyanis a sodrófás nyújtás nem célravezető a pizza tésztájának esetében, hiszen keménnyé és sűrűvé teszi a tésztát, márpedig annak könnyűnek és lazának kell lennie ideális esetben. De a pizzatészta nem vastag! Ki kell nyújtani kézzel, ügyelve, hogy mindenhol egyenletes vastagságú legyen, hogy egyszerre süljön át!

hirdetes
hirdetes

#4: A feltétek!

Bár úgy tűnik ez a lépés elronthatatlan, mégis sokan itt hibáznak. Első szabály: ne használj konzerveket! Konzervzöldség és tubusos paradicsomszósz a pizzára? Ha a tésztát saját kezűleg gyúrtad, akkor a szószt is keverd be, és vásárolj friss feltéteket! Második szabály: van túl sok feltét! Ha túl sok szószt és feltétet teszel a pizzára, teljesen átázik, bár spórolni sem érdemes velük, inkább egy arany középutat kell megkeresni! Az ízek párosítására is figyelj oda!

#5: Ne legyen hideg a sütő!

Ne felejtsd el időben bekapcsolni a sütőt! A pizzatésztának bár nem kell sok idő ahhoz, hogy készre süljön, viszont magas hőmérsékletre igen! 

De ha nem szeretnél sokat bajlódni, kísérletezni, csak enni egy igazán finom olasz pizzára vágysz, amiért nem kell Olaszországba utaznod, akkor van egy nagyon jó ajánlatunk, a világhírű séf budapesti pizzériája, a Jamie’s Oliver Pizzeria, ahol nekünk még eddig sohasem kellett csalódnunk, sőt…részletek itt: Budapest pizzeria!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Sárgatúró

Az ünnepi asztal egyik legfinomabb eleme a sárgatúró, aminek a legnagyobb hagyománya a... Tovább

Kenyérlángos

A kenyérlángos valójában a lepényféle sült tészták csoportjához tartozik. Abban... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Ebéd Konyha Recept