notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Manapság minden nagyobb szabadtéri kulturális rendezvényen a bazársorok leggyakoribb termékei a fatányérok, fatálak és a különböző fából készült konyhai eszközök. Fából készült tál, fából készült konyhai eszközök, fából készült konyhai eszközök megóvása

hirdetes

Hogyan lehet tartós a fából készült tál?

K. V.

Manapság minden nagyobb szabadtéri kulturális rendezvényen a bazársorok leggyakoribb termékei a fatányérok, fatálak és a különböző fából készült konyhai eszközök. Valljuk be őszintén, hogy mindannyiunk figyelmét felkeltették ezek az igényesen megmunkált iparművészeti alkotások. De mit tegyünk, hogy otthonunk hosszantartó használati eszköze maradjon?

Manapság minden nagyobb szabadtéri kulturális rendezvényen a bazársorok leggyakoribb termékei a fatányérok, fatálak és a különböző fából készült konyhai eszközök. Fából készült tál, fából készült konyhai eszközök, fából készült konyhai eszközök megóvása

 

A fatálakat elkészültük után olajjal lekezelik. Az olaj megakadályozza, hogy a fa berepedezzen és kiemeli a fa természetes mintázatát. Vásárlás után érdemes az olajas kezelést még kétszer elvégezni. Színtelen, szagtalan, íztelen paraffinolajat használjunk ehhez a feladathoz. Paraffinolajhoz hozzájuthatunk a gyógyszertárakban, vagy azokban a mezőgazdasági boltokban, ahol borászati segédanyagokkal is foglalkoznak.

A fát könnyű ápolni. Egy darab rongyra öntsünk az olajból és alaposan töröljük át vele a fa-terméket jó alaposan. Egynapos száradás után érdemes megismételni ezt a műveletet. Mielőtt szerves részévé válna a konyhának, egy száraz ronggyal töröljük át az esetleges olajcseppektől. Ezt az ápolást minden évben egyszer ajánlott elvégezni.

hirdetes

 

Fából készült tál

 

További jó tanács, hogy bánjunk okosan a fatállal. A fa, ahogyan az olajat, úgy sajnos a zsírt is beszívja. A fűszeres szaftok, és a zsiradékok végleg elszínezik a fát. Bármilyen ételt is rakunk a tálra, előzetesen jól csöpögtessük le, ha megoldható, akár töröljük szárazra. A szaftos ételeket, majonézes salátákat akár külön, kisebb fatálakban is tálalhatjuk. A sülhúsok, zöldségek alá tegyünk esetleg alufóliát, vagy műanyag fóliát. Ha ez túlságosan elrontaná a tálalás esztétikáját, rejtsük a fóliát egy szalvéta alá.

hirdetes

Ha betartjuk ezeket az apró szabályokat, a vásárfiás fatálaink hosszú-hosszú évekig szépek maradnak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Takarítócég budapest

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti... Tovább

Biztonságtechnika

A biztonságtechnika alapján a védelem megtervezésekor a tervező és a tulajdonos, aki valamely... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás