Minden egyes nap használjuk, de nagyon ritkán fertőtlenítjük! Ezeket az eszközöket kellene minimum havonta 1 alkalommal fertőtleníteni! Minimum!
Azokat a tárgyakat fertőtlenítjük a legkevesebb alkalommal, amiket minden nap használunk! Hoztunk néhány tancsáot erre vonatkozóan, hogy milyen módszerekkel tudjuk könnyen tisztítani és tisztán tartani ezeket a napi használatos eszközeinket. Reméljük, hogy tudunk segíteni vele, és feltudjuk ezzel hívni a figyelmet arra, hogy a mindennapi tárgyainkat, használati eszközeinket mennyire fontos tisztán tartani és fertőtleníteni!
Billentyűzet takarítása:
Meg lennél lepve, hogy mennyi baktérium él a számítógép billentyűzetén. Egy 2018-as tanulmány szerint a billentyűzeten számos bacilus telepszik meg, ami súlyos betegségeket is okozhatnak, akár léguti megbetegedéseket is. Sokszor nyúlunk az arcunkhoz, szemünkhöz, szánkhoz munka közben, vagy amikor csak laptop mellett eszünk és filmezünk…nos, az sem a legjobb. Tehát érdemes a billentyűzetet alaposan takarítani és rendszeresen. Erre egy jó megoldás: fogkefe és egy fél dl ecet, fél dl víz oldat és fél dl citromlé. Fogkefével óvatosan átsikálva megszűnnek a baktériumok.
A mikródat is fertőtleníteni kell!
Tudtad, hogy rengeteg zsír és olaj fröcsög szét a mikróban amikor melegíted az ételt? Ezzel a legnagyobb gond, hogy ott is ragad, és mikor a következő ételt melegíted akkor fokozatosan a ráragadt zsír is melegszik és minimálisan is de belekerül az ételedbe, ami már baktériumokkal is vegyülhetett. Szerencsére, egy kis gőz könnyen megoldja ezt a helyzetet. Tisztítsd meg a mikrohullámsütődet súrolás nélkül azáltal, hogy egy tál forró vizet teszel bele és 5 percig melegíted benne. A víz melegítésével keletkező gőz fellazítja a mikrohullámú sütőben lévő piszkot, és megkönnyíti, hogy egy le tudd törölni.
Kávéfőző fertőtlenítése!
Miért nem fertőtlenítjük rendszeresen azt az eszközt, amit minden nap használunk? Ide sok eszközt lehetne sorolni, az előző kettő is pont ilyen, de a kávéfőző is! Kávéfőzőink a bakteriális aktivitás valódi melegágya, ami azt jelenti, hogy lehet, hogy minden egyes kavé elfogyasztásakor lehet, hogy elfogyasztjuk a benne található baktériumokat is.
Szóval, hogyan kell leküzdeni ezeket a baktériumokat? Havonta egyszer töltsd meg a kávéfőzőt négy evőkanál vízzel és 4 evőkanál ecettel, futtasd le, majd futtasd újra át tiszta vízzel, hogy megszabadulj az ecet szagátót. Tökéletes megoldás arra, hogy fertőtlenítsd a kávéfőződet.