Tudtad, hogy június 14-e a Nemzeti Epres Tortácskák világnapja? Nem? Pedig így igaz. Idén én egy olyan desszerttel fogom ünnepelni, ami megtestesíti számomra a három kedvenc dolgot: torta, eper, és sajttorta. Számtalanszor elkészítettem már ezt a receptet, és bátran állíthatom, megunhatatlan, és isteni finom.
Igazán nem panaszkodhatunk arra,hogy ez egy bonyolult recept,néhány művelet után már tálalhatjuk is az isteni tortát. Ám sokan elkövetjük azt a hibát,hogy az apró részletekre nem figyelünk oda,és így sajnos csúfos végeredménye lehet a sütésnek. Videónkból most megtudhatod, mit tegyél ahhoz, hogy tökéletes legyen.
Melegítsük a sütőt elő 175 fokra.
Keverjünk össze 1 és 1/4 csésze zúzott zabkekszet 1/4 csésze őrölt mandulával.Adjunk hozzá egy evőkanál cukrot,és egy teáskanál fahéjat.Fél csésze lágy margarinnal keverjük homogénre,majd egy kapcsos tortaformát béleljünk ki vele,és süssük elő 5 percig.A krémhez verjünk fel 3 tojást.Keverjünk össze 2, egyenként 250 grammos mascarponét , 250 gramm tejfölt , 1 csésze kristálycukrot , 2 evőkanál lisztet , és egy vaníliáscukrot. A végén óvatosan forgassuk össze a felvert tojással. Az elősütött aljra rákanalazzuk a krémet,majd a sütőbe tesszük körülbelül egy óra hosszára. A sütő aljára tegyünk egy tepsibe vizet,hogy a torta gőzfürdőben süljön. Miután kész,még nyitott sütőajtó mellett pihentessük a rácson 15 percig,majd ha teljesen kihűlt,akkor a kapocs leszedése után már tálalható is. Ízlés szerint díszíthetjük, én személy szerint mindig eperrel kínálnám, ha lehetne.
Jó étvágyat hozzá!