Tudtad, hogy a Macaron Olaszországból származik? Egész pontosan Velence környékéről, de a franciák tették ismerté. Ezért van olasz és francia verzió a macaronok elkésztésére. Mi eláruljuk a tökéletes francia macaron desszert elkésztését.
Így készül az igazi francia MACARON
Hozzávalók a tökéletes francia macaronhoz:
- 90 g mandulaliszt
- 1 csipet só
- 125 g procukor
- 2 db tojásfehérje
- 50 g cukor
Hozzávalók a tökéletes francia macaron krémjéhez:
- 3 - 4 ek fagyasztott málna
- 100 g cukor
- 2 db tojássárgája
- 2 db tojás (kisebb)
- pár csepp citromlé
- ½ db citrom reszelt héja
- 90 g vaj
A tökéletes francia macaron nem is olyan bonyolult mint az elsőnek gondolnánk. A mandulalisztet összekeverjük a porcukorral és 1 csipet sóval. Ezt géppel keverd össze, hogy minnél krémesebb állagot érj el. Ahhoz, hogy elérd az tökéletes francia macaron állagát fontos, hogy tarts be minden részletet!
Sütőpapírra nyomj egyenlő méretű korongokat. Amikor tele a tepsi, óvatosan az asztalhoz vagy a földhöz csapd oda a tepsit, hogy a korongok elterüljenek. Ez azért is szükséges, hogy a benne levő buborékok kidurranjanak és sima felületet kapj. Tedd félre minimum 30 percet száradni. Akkor tökéletes ha hozzá nyúlsz és nem ragad hozzá a bőrödhöz. Ha nem ragad a bőrödhöz akkor közel állsz a tökéletes francia macaron végeredményéhez.
Amíg szárad, elkészül a krém: kb 4 evőkanál fagyasztott málnához add hozzá a cukor felét és ezt forrald össze. Hozzáadjuk a tojássárgájákat illetve az egész tojásokat is.A cukor másik felét, citromhéját, citromlevet vízgőz felett folyamatos keveréssel sűrítsd be, ezután keverd bele a vajat. Tedd be a hűtőbe, várd meg míg össze áll és kihül.
Ez idő alatt biztos megszilárdult a macaron is, óvatosan szedd fel a sütőpapírról. Töltsd meg krémmel és ragaszd össze őket. Ezzel elkészült az tökéletes francia macaron!