notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Szendvicskrém recept: Készíts ínycsiklandozó házi szendvicskrémeket a családnak, hogy ezért se kelljen boltba menned

hirdetes

Ínycsiklandozó szendvicskrémek házilag, hogy ezért se kelljen boltba menned

CZs

Miért választanád a boltit, mikor isteni szendvicskrémeket készíthetsz házilag sokkal egészségesebben, ráadásul ki sem kell mozdulnod értük otthonról? Íme néhány íncsiklandozó házi szendvicskrém recept, amikért garantáltan rajongani fog az egész család.

Házi szendvicskrémek

#maradjotthon és készíts isteni házi szendvicskrémeket

A legtöbb ételt mindannyian igyekszünk otthon, házilag elkészíteni, hiszen egyrészt nem szívesen hagyjuk el az otthonunkat, másrészt ezekről az ételekről biztosan tudjuk, hogy milyen alapanyagokból készültek és hogyan, nem kell attól tartanunk, hogy esetlegesen megtelepedett rajtuk a vírus. A különféle tejtermék alapú szendvicskrémek nem állnak el túl sokáig, így bespájzolásra nem a legalkalmasabbak, a konzerv májkrém meg nem tartozik a legegészségesebb alapanyagok közé. Arra bíztatunk, hogy készíts magad otthon isteni szendvicskrémeket változatosan, kisebb-nagyobb adagokban, hogy soha ne unjátok meg őket! Az alábbi alternatívákat teszteltük, és mi odáig voltunk értük!

Házi hagymás tojáskrém

Nálunk rendszeresen van tojáskrém, imádjuk. Amikor elkészítem, mindig megijedek, hogy milyen nagy adag, de valójában maximum 2 nap alatt ígyis-úgyis elfogy. Házi kenyérrel természetesen még finomabb!

Kedves hagymás tojáskrémem hozzávalói:

  • 5 db tojás
  • 1 fej lilahagyma
  • 4 dkg vaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 ek mustár
  • 1 ek majonéz
  • bors
  • snidling

Főzzük keményre a tojásokat, hűtés után pucoljuk meg, majd törjük össze őket villával, de lereszelhetjük sajtreszelőn is, ahogy tetszik. A lilahagymát vágjuk apróra és keverjük az összetört tojásokhoz. A majonézt keverjük össze a mustárral, majd mindezt keverjük a tojásos masszához. Keverjük jó habosra a puha vajat a tejföllel, és adjuk ezt is hozzá, majd sózzuk és borsozzuk. A tetejét szórjuk meg snidlinggel, és tegyük be a hűtőbe néhány órára, hogy jól összeérjenek az ízek.

hirdetes

Kolbászkrém

Én házi kolbászból készítem mindig, hét ez valami mennyei, muszáj kipróbálnotok!

Kolbászkrém hozzávalók:

  • 25 dkg puha házi füstölt kolbász
  • 15 dkg vaj
  • 2 ek tejföl
  • bors
  • 1 ek mustár

A kolbászt ledaráljuk kétszer egymás után, hogy már önmagában is krémes legyen. A vajat és a tejfölt keverjük ezesetben is habosra, majd keverjünk össze minden hozzávalót és dolgozzuk el jól. Szintén apríthatunk bele hagymát is, mi ezt a kolbászkrémet általában friss lilahagymával fogyasztjuk, ezért nem szoktunk! Jó étvágyat hozzá!

Magyaros körözött

A körözött egyértelműen a kedvenc szendvicskrémem, gyermekkoromban rengeteget ettem, és nagyon úgy fest, hogy ezt egész életemben nem fogom megunni. Friss, ropogós kenyérrel, kolbásszal és friss zöldségekkel a legjobb!

Hagyományos, magyaros körözött hozzávalók:

  • fél kg túró
  • 200 ml tejföl
  • 2 teáskanál fűszerpaprika (ebből az egyik lehet csípős vagy füstölt nyugodtan)
  • hirdetes
  • 2 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • bors
  • 1 db lila hagyma
  • metélőhagyma
  • 2 db fokhagyma reszelve

A túrót összetörjük villával, hozzákeverjük a tejfölt, a reszelt fokhagymát és az apróra vágozz lilahagymát, majd fűszerezzük, a tetejét metélőhagymával díszítjük. Nyugodtan bevethetjük itt is a vajat a tejfölhöz keverve, ha a krémesebb állagú szendvicskrémeket szeretjük.

Melegszendvicskrém

Számomra a bolti melegszendvicskrémek borzasztóan taszítóak, én évek óta házi melegszendvicskrémet készítek, mi imádjuk.

A házi melegszendvicskrém hozzávalói:

  • 150 g májkrém (keverhető löncshússal, vagy fele-fele arányban is készíthető)
  • 1 db főtt tojás
  • 1 ek vaj
  • 1 ek gulyáskrém
  • fokhagyma
  • vöröshagyma
  • bors
  • bazsalikom
  • 1 kk paprikakrém

Nyomkodjuk össze a főtt tojást villával, majd keverjük össze a májkrémmel és adjuk hozzá a vajat is. Aprítsuk fel a hagymát, keverjük azt is hozzá, majd jöhet a gulyáskrém és a többi fűszer. Isteni lesz!

Készítsétek el ti is ezeket az isteni szendvicskrémeket, nem fogjátok megbánni! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Párásító

Nagyon fontos, hogy a lakásunk levegője ne legyen túl száraz és túl párás se. A túl száraz... Tovább

Adventi naptár

Az adventi naptár használatának népszokása 1900 körül kezdődött, kialakulása egy német... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Színes ötletek