A nyári melegben mindenki előszeretettel fogyasztja a finomabbnál finomabb hűsítő italokat, melyek segíthetnek átvészelni a kánikulát. Mostani cikkünkben bebizonyítjuk, hogy a legtöbb isteni nyári ital akár otthonodban is elkészíthető – rendkívül egyszerűen. Ezeket érdemes még a hónapban Neked is kipróbálnod!
Házi jeges tea gyömbérrel és barackkal
Hozzávalók
- 2 db zöld tea filter
- 1,5 liter víz
- 5 cm gyömbér
- 4 db jégkocka
- 2 db őszibarack
Jeges teánk elkészítéséhez először készítsünk egy egyszerű zöld teát – a teafiltereket öntsük le forró, de már nem forrásban lévő vízzel, majd hagyjuk állni azokat benne nagyjából 3 – 5 percig. Ezután távolítsuk el a filtereket, majd hagyjuk kihűlni a teát.
Még teánk hűl, addig szeleteljük fel a gyömbért, illetve daraboljuk fel a barackot. Helyezzük ezt a két alapanyagot egy nagyobb kancsóba, majd öntsük rájuk a már lehűtött zöld teát.
Ezután érdemes lefedni italunkat, majd hűtőbe tenni néhány órára – ez nem csak azt fogja majd biztosítani, hogy teánk megfelelően lehűljön, de azt is, hogy átvegye a gyümölcs isteni ízvilágát.
Amikor úgy gondoljuk, hogy teánk már elkészült, akkor öntsük jégkockákra poharakba, valamint amennyiben szeretnénk, helyezzünk beléjük tálaláskor mentaleveleket.
Görögdinnye-limonádé
Hozzávalók
- 1 kg görögdinnye
- 4 dl szódavíz
- 1 citromból nyert citromlé
- 1 csokor menta
Limonádénk elkészítéséhez először daraboljuk fel a görögdinnyét, majd tegyük azt késes aprítóba. Figyeljünk oda, hogy ne turmixoljuk őket össze túlzottan, éppen csak annyira, hogy a gyümölcshús folyékony legyen, de a magok még egyben maradjanak. Ezután egy szita segítségével szűrjük át a gyümölcshúst, ezzel felfogva a magokat, majd szórjunk bele ízlés szerint mentát – nyomkodjuk át egész masszánkat egy törőfával.
Ezután facsarjunk hozzá citromlevet. Figyeljünk oda, hogy ezt mindig a dinnye édességéhez igazítsuk, majd öntsük fel italunkat szódával.
Tegyük poharainkat negyedórára hűtőbe, hogy megfelelően lehűljön, majd szórjunk a poharakba egy-egy marék jeget.
Egy szűrőn keresztül öntsük a poharakba dinnyés limonádénkat, majd tálaláskor díszítsük őket még több mentalevéllel.