A sajtos pogácsa unalmas már? Próbáld ki a kacsazsíros, lilahagymás, bacon-ös pogácsát, tele van minden jóval! Nem lehet belőle annyit készíteni, hogy elég legyen!
Ha unod már a megszokott sajtos, túrós vagy krumplis pogácsákat, akkor készítsd el ezt a lilahagymás, bacon-ös változatot! Isteni! Igazi házi jelleget a kacsazsír ad neki, ha tudsz, akkor készíts előtte házilag kacsazsírt hájból. Ezt nagyon egyszerűen tudod megtenni, megveszed a boltban a kacsahájat, és közepes tűzön kisütöd. Ha langyosra hűlt, akkor átöntöd végleges helyére, azaz egy (zárható) edénybe, amit a hűtőbe teszel, amint kihűlt. Hidegen még folyékony állapotú, hűtőben lesz majd kenhető állag belőle és a legjobb az egészben, hogy ezt tudod miből készült és, hogy TE csináltad! ;) De most lássuk a pogácsa hozzávalóit!
Hozzávalók
liszt 50dkg
kacsa/libazsír 1 púpos ek
tej 1 dl
cukor 1 kk
élesztő 5 dkg
tojás 1 db (+1db a lekenéshez)
tejföl 2-3 dl
só 1.5 ek
lilahagyma 2-3 fej
kockázott bacon tetszés szerint
Lapozz egyet és megmutatom hogyan készítsd el ezt az isteni lilahagymás, bacon-ös, kacsazsíros pogácsát!
Elkészítés
A felaprított lilahagymát kevés kacsazsíron megfonnyasztom, beleteszem közbe a bacont is!
A tejet meglangyosítom, beleteszem a cukrot, elmorzsolom benne az élesztőt és lisztet szórok rá (1 ek)!
A lisztet a zsírral összemorzsolom, majd hozzáadom a többi hozzávalót is és összegyúrom! Kb duplájára kelesztem! Kinyújtom, hajtogatom! Majd pihentetem ismét kicsit! Kinyújtom, szaggatom, tojással lekenem, reszelt sajtot teszek rá és mehet a sütőbe! 180 fokon kb 20 percig sütöm!
Rita Antal receptje!