Elárulom most nektek ennek a kakaós piskótának a receptjét. Gyönyörű magas lesz, nem esik össze sütés közben és az íze is isteni! Így készítik a cukrászok is!
A kakaós piskóta rengeteg sütemény alapja. Ha a recept alapján készíted, szép magas lesz és nem esik össze sütés közben. Ezt kettévághatod, megtöltheted vagy a tetejére tehetsz krémet, gyümölcsöket, csokimázt… Rengetegféle lehetőség van, hogy milyen finomságot készíts ebből az alap piskótából. Az íze isteni, a többi már csak a te ízlésedre van bízva ;) A sütőpor azért kell bele, hogy légiesebb, lyukacsosabb legyen a tészta.
Kakaós piskóta hozzávalók:
6 tojás
csipet só
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
3 evőkanál kakaópor
1 teáskanál sütőpor
vaníliaaroma
Következő oldalon elárulom a kakaós piskóta receptjét, elkészítését!
Kakaós piskóta receptje, elkészítése:
A tojásokat vegyük ki néhány órával hamarabb a hűtőből, hogy ne legyenek túl hidegek, úgy könnyebb felverni. A tojásokat válasszuk ketté, a fehérjéből a csipet sóval verjünk kemény habot. A tojások sárgáját a cukorral tegyük egy tálba és addig verjük, amíg szinte kifehéredik. Keverjük hozzá a vaníliaaromát és a lisztet. Keverjük hozzá a sütőport és a kakaót.
A tojáshabot óvatosan forgassuk bele a lisztes masszába egy spatula segítségével, hogy ne törjön össze. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát béleljünk ki sütőpapírral és öntsük bele a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük meg. A sütő ajtaját ne nyissuk ki időközben, hogy ne essen össze a piskóta. Amikor elkészült vegyük ki a sütőből, hagyjuk a formában langyosra hűlni, majd csak ezt követően kapcsoljuk le a forma oldalát.