notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Kóstold meg a kedvenc kávés receptjeinket!

hirdetes

Legfinomabb kávés receptek

NA

A kávénak nincs pontosan meghatározható eredete. A kávé múltját legendák és elméletek övezik, de egy dolog biztos – évszázadok óta létezik. Úgy tartják, hogy az etiópiai Jimma régióban élő oromo nép ősei észlelték először a kávénövény energetizáló erejét. Az biztos, mára a kávé a hétköznapjaink részévé vált, rengeteg különlegességgel megfűszerezve. Nézzük meg a mi kedvenc ízesített kávé receptjeinket!

Nemzetközi Kávé Nap

A NEMZETI GOURMET KÁVÉ NAP TÖRTÉNETE

A kávé 16. századra elterjedt a Közel-Keleten, Dél-Indiában (Karnataka), Perzsiában, Törökországban és Észak-Afrikában. Azonnali energiát biztosító képességével a kávé azóta gyorsan meghódította a világ területeit és az emberek szíveit. Egy egyszerű csésze kávé az idők során fejlődött ki egy olyan kuriózummá, ami megfelel a különféle ízléseknek és céloknak. A frappuccinóktól és a hideg főzetektől kezdve a presszókávéig és még az eszpresszó martinig is, most már bárhol és mindenhol találhatunk kávét, tetszés szerint.
Így jött létre az gourmet azaz ínyenc kávé. Az ínyenc kávé 100%-ban Arabica babból készül. Ezek hűvös szubtrópusi éghajlatot igényelnek magasabb tengerszint feletti magasságban ahhoz, hogy boldoguljanak, és olyan sima, erőteljes és aromás főzeteket biztosítsanak, amelyekhez a normál bab egyszerűen nem fér hozzá. A kávérajongóknak kötelező kipróbálni, mivel ízét, elkészítését és intenzitását tekintve fényűzőbb, mint a tipikus kávé. A Nemzetközi Gourmet Kávé NAP ennek a koffein hírességnek az ünnepe, és mi gratulálunk neki!

hirdetes

Jöjjenek a kedvenc ízesített kávé receptjeink!

Csokoládés kávé

A csokoládé és a kávé tökéletes ötvözetére vágysz? Akkor ezt a receptet ki kell próbálnod.

A csokoládé kávé összetevői

•    100 g étcsokoládé
•    60 ml tej
•    tejszínhab ízlés szerint
•    1 teáskanál csokireszelék
•    1 csésze lefőzött espresso
•    2 teáskanál cukor
•    4 kocka jégkocka

Hogyan készítsünk csokoládé kávét?

1. lépés Készítsd elő a csokoládékeveréket
A csokoládét apró darabokra törjük. Tedd őket egy tálba. Adjunk hozzá tejet, de csak egy részét, a kávét és cukrot. Keverje össze mindent.

2. lépés Mikrohullámú sütőben a keveréket
Mikrózzuk meg a keverékünket körülbelül 1 percig. 

3. lépés Keverje össze a hozzávalókat
Tegdd a keveréket egy turmixgépbe és turmixold össze. Adjuk hozzá a maradék tejet és néhány jégkockát, majd keverjük újra.

hirdetes

4. lépés Tejszínhabbal és csokireszelékkel felöntjük
Öntsd a keveréket pohárba. A tetejére tegyünk tejszínhabot és csokireszeléket, majd azonnal fogyaszthatjuk.

Mentás kávé recept

Lehet-e üdítőbb egy frissen főzött kávénál, enyhén mentával? Így készíthetsz egyszerűen mentakávét otthon. Csak néhány hozzávaló és néhány perc, és nagyszerű kávéélményben lesz részed.

A mentás kávé összetevői

•    1 csésze erős frissen főzött feketekávé
•    5-8 menta szál
•    5-8 gramm cukor
•    60 ml tej
•    Jég

Hogyan készítsünk mentás kávét?

1. Keverje össze a mentát és a cukrot egy shakerben.
2. Adjunk hozzá jeget, kávét és tejet.
3. Enyhén rázzuk össze, hogy az összetevők összeérjenek.
4. Díszítsük friss mentával és tálaljuk.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Tudomány és technika

A tudomány a bennünket körülvevő világ megismerésére irányuló... Tovább

Karácsonyi dekoráció

A karácsony már egy szívet melengető szó, egyetlen dolog van ebben az ünnepben, amit rengeteg... Tovább

Tovább a lexikonra
Recept