Sütőtökös-fűszeres illatgyertya az otthonodba, saját kezűleg! Ha olyan vagy, mint én, akkor szeretsz megállni a boltokban és szagolgatni a gyertyákat, viszont sokszor az árakat már kevésbé. Nem mellesleg az is a bolti gyertyák ellen szól, hogy sokszor méreganyagok szabadulnak fel az égetésükkel. Szóval mi a megoldás? Saját gyertyák készítésével! A gyertyát valójában nagyon könnyű elkészíteni, és nem igényel sok időt vagy drága felszerelést. Így készíthetsz tökéletes gyertyát őszre –Pumpkin Spice szója gyertya saját kezűleg!
Kellékek
200 gr szójaviasz
1 narancssárga zsírkréta
1 teáskanál sütőtök fűszer keverék
½ teáskanál szerecsendió
½ teáskanál fahéj
1 db súlyozott aljú gyertyakanóc
Fakanál
Pálcika/fa pálcika vagy ceruza
Üvegtégely (például egy befőttesüveg vagy maradék üres lekváros üveg)
Elkészítés
1. Kezdd azzal, hogy a szójaviaszt alacsony lángon felmelegíted és folyamatosan kevergeted fakanállal.
2. Ha színezni szeretnéd a gyertyát, NE használj ételfestéket, mert nem keveredik elmegfelelően. Ehelyett használj zsírkrétát. A miénkhez narancssárga zsírkrétát használtunk. Csak húzd le a csomagolást, törd szét a zsírkrétát néhány darabra, majd dobd bele a darabokat a keverékbe és keverd össze.
4. Most tekerd körbe a kanóc tetejét egy ceruzával vagy pálcikával. Helyezd ezt a befőttesüvegre, és hagyd, hogy a súlyozott kanóc alja leessen az edény aljára, ahol pihenni fog.
5. Vegyük le a keveréket a tűzről, és lassan öntsük az üvegbe. A viaszkeveréket kis rétegekben öntsük, és hagyjuk, hogy minden réteg kissé megkeményedjen, ügyeljünk, arra, hogy a kanóc ne mozduljon el, miközben öntjük.
6. Most állítsd a gyertyát egy hűvös helyiségbe. Hagyd természetes módon megkeményedni. 4 óráig is eltarthat, amíg a gyertya megszilárdul. A szín kissé halványodhat.
7. Miután megszilárdult, levághatod a kanóc végét, hogy rövidebb legyen és esztétikusabb. Ezután már csak annyi a „feladatod”, hogy élvezed a csodás illatú gyertyádat!