Süsd meg te is ezt a Florentin-szelet süteményt a karácsonyi ünnepekre, hogy biztos a legfinomabb dessszert is az asztalra kerüljön. Bátran ajánlom mindenkinek, aki szereti az édességet. A linzertésztától meg nem kell megijedni, ha megfelelően figyelsz a receptben elhangzottakra akkor nem lesz gondod vele.
Hamarosan kezdhetünk azon ötletelni, hogy idén milyen süteményeket süssünk karácsonyra és, hogy miket szerezzünk be, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodni. Hoztam egy szuper receptet, ami nálunk évek óta minden karácsonykor elkészül és az egész család egyik kedvence. Érdemes belőle dupla adagot csinálni, mert ez a sütemény elég hamar el fog fogyni, főleg ha nagy a család!
Így készül a klasszikus Florentin-szelet, a karácsonyi sütemények egyik legkedveltebb édessége. Sokan félnek ennek a süteménynek az elkészítésétől, de ha ezt a receptet választod a desszert elkészítéséhez, akkor nincs okod az aggodalomra, biztos, hogy neked is olyan jól fog sikerülni mint amit a videóban látsz.
Florentin szelet az egyik legfinomabb édesség amit ismerek. Elkészítése alatt nagyon oda kell figyelni olyan apróbb dolgokra mint például, hogy a margarin hideg legyen és mikor a liszttel össze morzsoljuk ne melegedjen át a kezünk melegétől.
Szekeres Adrienn receptje vállt be nekem is. Ahogy mondja a videóban a tészta elkészítése alatt, neki is drukkol mindig az egész család, hogy a linzer tészta jól sikerüljön. Viszont ha követjük az utasításokat és gyorsan készítjük el a tésztát, akkor nem lehet elrontani igazából. Míg a tészta a hűtőben hül, addig kell elkészíteni a mandulás masszát a sütemény szelet tetejére.
Amire szükséged lesz a sütemény elkészítéséhez:
• 30 dkg liszt
• 1 tk sütőpor
• 18 dkg vaj
• 9 dkg porcukor
• 1 db tojás
• 1 csomvaníliás cukor
• 10 dkg kandírozott gyümölcs
• 5 dkg méz
• 1.25 dl tejszín
• 5 dkg vaj
• 15 dkg porcukor
• 15 dkg mandulaforgács
• 20 dkg tortabevonó étcsokoládé