+Érdekességek
- A hagymavágás közbeni könnyező szemek elkerülése érdekében vágja a hagymát hideg folyó víz alatt, vagy vágás előtt tegye rövid időre a fagyasztóba.
- Ahhoz, hogy a szalonna ne göndörödjön sütés közben, fektesse laposan egy sütőlapra. A szélei összeérhetnek, de nem fedhetik egymást. Süssük a sütőben 400 fokon a ropogós szalonnához kb. 30 percig, a puhább szalonnához kb. 20 percig. A tűzhelyen nincs fröccsenő rendetlenség.
- A friss citromlé eltávolítja a hagyma illatát a kezekről.
- Adjon nyers rizst a sószóróba, hogy a só szabadon folyjon.
- A jégkockák segítenek élesíteni a szemétgyűjtő pengéket.
- Válassza szét az összetapadt poharakat úgy, hogy a belső poharat hideg vízzel tölti meg, és mindkettőt forró vízbe állítja.
- Tisztítsa meg a corning ware poharakat úgy, hogy vízzel tölti meg, és beledobja a műfogsortisztító tablettákat. Hagyja állni 30-45 percig.
- Grillezés előtt mindig fújja be a grillt tapadásmentes főzőspray-vel, hogy elkerülje a ragadást.
- Egy nagy shakerben keverjen össze 6 rész sót és 1 rész borsot a gyors és egyszerű fűszerezéshez.
- A sütetlen süteménytészta lefedve 24 órán át hűtőben tárolható, vagy légmentesen záródó edényben akár kilenc hónapig is lefagyasztható.
- Mártogassa a sütiszaggatót lisztbe vagy porcukorba, és rázza le a felesleget, mielőtt kivágja. Csokoládés tészta esetén mártogassa a kivágókat sütőkakaóba.
- Ahelyett, hogy diót hajtogatna a brownie-tésztába, sütés előtt szórja a tészta tetejére. Így a dió ropogós marad ahelyett, hogy elázna.
- A rudak felvágása könnyebb, ha a rudakat közvetlenül a sütőből való kilépéskor bevágja. Amikor a rudak kihűlnek, vágja fel őket a bevágott vonalak mentén.
- Ha ellenőrizni szeretné, hogy a spagetti elkészült-e, dobjon egy darabot a falhoz vagy a mennyezethez. Ha megtapad, akkor kész.
- Ha húst sütünk, szórjunk paprikát a húsokra, hogy aranybarnára süljenek.
- A hal pikkelyezése könnyebb, ha a pikkelyeket először ecettel dörzsöljük be.
- Ha halat grillezünk, a hüvelyknyi vastagságonként 5 percig kell sütni mindkét oldalát. Grillezés előtt dörzsölje be olajjal, hogy a nedvességet elzárja.
- Néhány csepp citromlé a főtt rizshez adva megtartja a szemek szétválását.
- A sütőtök és más pudingos piték akkor vannak kész, ha a közepükön kissé megremegnek. A gyümölcstorta akkor kész, ha a tészta aranyszínű, a leve buborékos, a gyümölcs pedig puha.
- A professzionálisan díszített sütemények selymes, olvadt megjelenésűek lesznek, ha a cukormázat hajszárítóval addig fújja, amíg a cukormáz kissé meg nem olvad.