A konyha az otthonunk egyik legfontosabb és legtöbbet használt helysége, ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő rendet és tisztaságot tartsunk benne. A számunkra lehető legpraktikusabban próbáljuk rendszerezni az ott található alapdarabokat, ezzel megkönnyítve mindennapjainkat. Egy kialakított rend azonban olykor csak ideig-óráig működik, míg újra el nem uralkodik a káosz. Hoztunk nektek pár nagyszerű ötletet, melyek segítségével egy fenntartható rendet tudtok kialakítani, ezzel egyidejűleg pedig rengeteg időt spórolni.
Tarts rendet a pulton!
Az első és legfontosabb, hogy mindig rend legyen a pulton. A konyhapult ugyanis munkafelület és nem pedig tároló, kezeljük is ekképpen! Természetes a férőhely hiányában nemigen lehetséges egy teljesen üres konyhapult. Törekedjünk arra, hogy minél kevesebb eszközt tartsunk itt, hiszen minél kevesebb dolog van a pulton, annál könnyebb rendet és tisztaságot tartani. Ami a munkagépeket illeti, azokat, melyeket nem használunk napi rendszerességgel nyugodtan rakjuk el a szekrénybe, így nem foglalja a helyet, és még porosodni sem porosodik, megkönnyítve ezzel a tisztántartását.
Praktikus megoldás lehet, ha bizonyos eszközöket, például a fakanalakat, vágódeszkákat vagy bizonyos serpenyőket függőlegesen tároljuk a konyhapult felső részére felszerelt akasztókon. Ha elég szemfülesek vagyunk rengeteg olyan eszközt találhatunk, melyek azt a célt szolgálják, hogy segítsenek a konyhapult rendezésében. Sok helyet tudunk spórolni például egy olyan állvánnyal, mely több szintes, így egymás felett tudjuk rajta tárolni a gyakran használt fűszereinket, melyeket gondosan zárható üvegekbe szortíroztunk.
Egyszerű elérést biztosít a naponta használt eszközöknek, termékeknek egy kör alakú, forgatható tálca, mely segítségével a hátrább lévő tárgyakhoz is könnyedén hozzáférünk. A konyhapult kialakításánál pedig okos ötlet lehet egy süllyesztett tároló kialakítása, például a kenyértartónak.