A mézes krémesnek nehéz ellenállni, pláne, ha ezt a receptet használjuk a készítésekor. Ha vendégek érkeznek hozzánk az ünnepek közeledtével, ők is biztosan imádni fogják, de a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. Tényleg isteni!
Te is szereted a mézes krémest?
A legfinomabb mézes krémes
Minden süteményre igaz, hogy akkor a legfinomabb, ha házi készítésű. Ez a recept is ilyen, ínycsiklandozó mézes krémes készíthető vele. Az ünnepek alatt is érdemes hozzáfogni, hiszen nem csak a család, de a vendégek is imádni fogják. Célszerű pihentetni hagyni, mielőtt tálaljuk, hiszen idő kell a tésztának amég megpuhul, és az ízeknek, még összeérnek.
Erre van szükséged a legfinomabb mézes krémes elkészítéséhez
A tésztához
- 45 dkg finomliszt
- 10 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 tk szódabikarbóna
- 3 ek zsír
- 4 ek méz
- 4 ek tejföl
- 1 tk mézessütemény fűszerkeverék
A krémhez
- 5 dl tej
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojássárgája
- fél üveg rumaroma
- 25 dkg baracklekvár
A mázhoz:
- 20 dkg csokoládé
- 10 dkg vaj
Lapozz tovább az isteni mézes krémes receptjéért!
Így készítsd el a legfinomabb mézes krémest
A mézet, a cukrot, a tojást, a mézessütemény fűszerkeveréket, valamint a zsírt felfőzzük, majd a szódabikarbónát, a lisztet, és a tejfölt is hozzáadjuk. Félkemény tésztává gyúrjuk, amennyiben igényli, egy kevés tejet még hozzáadunk. 4 tésztacipóra szedjük, majd háromnegyed órát pihenni hagyjuk.
Lisztezett felületen nyújtjuk a cipókat, majd margarinnal vagy zsírral megkent tepsibe helyezzük őket, 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük mindegyiket.
A töltelék elkészítéséhez felforraljuk a tejet, beleöntjük a grízt, majd miután megfőtt, hagyjuk kihűlni. Közben habosra keverjük a cukrot a vaniliás cukorral, a tojássárgájával és a margarinnal, majd a két masszát összekeverjük.
Ezt követően nincs más dolgunk, mint összeállítani a süteményt. A tölteléket kettéosztjuk, a lapokat rumaromával lekenjük. Az első lapra rákenjük a tölteléket, majd ráhelyezzük a második lapot is, amit baracklekvárral kenünk meg. Erre ismét tészát teszünk, amit rumaromával kenünk meg, majd a krém másik felét tesszük rá. Ezt követően ráhelyezhetjük a 4. lapot is.
A csokoládét a vajjal gőz felett olvasztjuk fel, és bevonjuk vele a süteményt. Tegyük hűtőbe a kész süteményt, és csak másnap vágjuk fel, hogy a tészta megpuhulhasson.