notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Hagyományos mézes krémes recept: így készül a legfinomabb mézes krémes, amit valaha ettél!

hirdetes

Ennek a hagyományos mézes krémesnek nem lehet ellenállni!

CZs

A mézes krémesnek nehéz ellenállni, pláne, ha ezt a receptet használjuk a készítésekor. Ha vendégek érkeznek hozzánk az ünnepek közeledtével, ők is biztosan imádni fogják, de a karácsonyi asztalon is megállja a helyét. Tényleg isteni!

Ennél finomabb mézes krémest garantáltan nem ettél még

Te is szereted a mézes krémest?

A legfinomabb mézes krémes

Minden süteményre igaz, hogy akkor a legfinomabb, ha házi készítésű. Ez a recept is ilyen, ínycsiklandozó mézes krémes készíthető vele. Az ünnepek alatt is érdemes hozzáfogni, hiszen nem csak a család, de a vendégek is imádni fogják. Célszerű pihentetni hagyni, mielőtt tálaljuk, hiszen idő kell a tésztának amég megpuhul, és az ízeknek, még összeérnek. 

Erre van szükséged a legfinomabb mézes krémes elkészítéséhez

A tésztához

  • 45 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 3 ek zsír
  • 4 ek méz
  • 4 ek tejföl
  • 1 tk mézessütemény fűszerkeverék

Erre van szükséged a mézes krémes elkészítéséhez

A krémhez

  • 5 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • fél üveg rumaroma
  • 25 dkg baracklekvár

A mázhoz:

  • 20 dkg csokoládé
  • hirdetes
  • 10 dkg vaj
  • hirdetes

Lapozz tovább az isteni mézes krémes receptjéért!

Ennél finomabb mézes krémest garantáltan nem ettél még

Így készítsd el a legfinomabb mézes krémest

A mézet, a cukrot, a tojást, a mézessütemény fűszerkeveréket, valamint a zsírt felfőzzük, majd a szódabikarbónát, a lisztet, és a tejfölt is hozzáadjuk. Félkemény tésztává gyúrjuk, amennyiben igényli, egy kevés tejet még hozzáadunk. 4 tésztacipóra szedjük, majd háromnegyed órát pihenni hagyjuk.

Lisztezett felületen nyújtjuk a cipókat, majd margarinnal vagy zsírral megkent tepsibe helyezzük őket, 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük mindegyiket. 

A töltelék elkészítéséhez felforraljuk a tejet, beleöntjük a grízt, majd miután megfőtt, hagyjuk kihűlni. Közben habosra keverjük a cukrot a vaniliás cukorral, a tojássárgájával és a margarinnal, majd a két masszát összekeverjük. 

Ennél finomabb mézes krémest még nem ettem

Ezt követően nincs más dolgunk, mint összeállítani a süteményt. A tölteléket kettéosztjuk, a lapokat rumaromával lekenjük. Az első lapra rákenjük a tölteléket, majd ráhelyezzük a második lapot is, amit baracklekvárral kenünk meg. Erre ismét tészát teszünk, amit rumaromával kenünk meg, majd a krém másik felét tesszük rá. Ezt követően ráhelyezhetjük a 4. lapot is.

A csokoládét a vajjal gőz felett olvasztjuk fel, és bevonjuk vele a süteményt. Tegyük hűtőbe a kész süteményt, és csak másnap vágjuk fel, hogy a tészta megpuhulhasson.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Alvás

Mi az alvás?   Az alvás az egészségünk egyik legfontosabb részét képezi. Egy... Tovább

Utazás

Bár az utazás fogalma mai értelemben alapvetően egy vagy több személy... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Színes ötletek