Ha szeretnél elrakni lecsót télire, most itt a receptje! Így tedd el helyesen a lecsót, tartósítószer nélkül! Ez a színtiszta egészség, adalékanyag nélkül!
Nyáron valósággal tobzódunk a zöldség-, és gyümölcsáradatban. Ahhoz, hogy télen is elegendő vitaminhoz, és ásványi anyaghoz jusson a szervezetünk, spájzoljuk be az értékes tápanyagokat. A befőttesüvegbe eltett lecsót télen imádni fogod! Így nem kell majd a boltban vásárolt, “mű” zöldségekből főznöd, egy kis pörkölt alá vagy akár tojáos lecsónak is elkészítheted a nyáron eltett lecsó alapot!
Hozzávalók:
5 kg paprika
4 kg paradicsom
1 csésze cukor
2 csipet só
2 evőkanál 9%-os ecet
1 csésze növényi olaj
Elkészítés:
1.Passzírozd át a paradicsomokat, a paprikákat mosd meg, tisztítsd meg, és vágd 3-4-be.
2.A paradicsomszószhoz add hozzá a cukrot, és a sót, majd tedd oda a kályhára. Amikor elkezd főni, tedd bele a felvágott paprikákat, és az olajat. Miután felfőtt a paradicsomlé, még hagyd főni 30 percet.
3.Vedd le a tűzről az edényt, és add hozzá az ecetet. Kanalazd a lecsót sterilizált befőttesüvegekbe, zárd le őket, fordítsd fejjel lefelé, majd takard be egy vastag pokróccal.
Forrás: tudasfaja.com