notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Így rakd el a lecsót tartósítószer nélkül

hirdetes

Így kell elrakni a lecsót télire tartósítószer nélkül!

Ha szeretnél elrakni lecsót télire, most itt a receptje! Így tedd el helyesen a lecsót, tartósítószer nélkül! Ez a színtiszta egészség, adalékanyag nélkül!

Így rakd el a lecsót tartósítószer nélkül

Nyáron valósággal tobzódunk a zöldség-, és gyümölcsáradatban. Ahhoz, hogy télen is elegendő vitaminhoz, és ásványi anyaghoz jusson a szervezetünk, spájzoljuk be az értékes tápanyagokat. A befőttesüvegbe eltett lecsót télen imádni fogod! Így nem kell majd a boltban vásárolt, “mű” zöldségekből főznöd, egy kis pörkölt alá vagy akár tojáos lecsónak is elkészítheted a nyáron eltett lecsó alapot!

Hozzávalók:

5 kg paprika

4 kg paradicsom

1 csésze cukor

2 csipet só

2 evőkanál 9%-os ecet

1 csésze növényi olaj

Elkészítés:

1.Passzírozd át a paradicsomokat, a paprikákat mosd meg, tisztítsd meg, és vágd 3-4-be.

hirdetes

2.A paradicsomszószhoz add hozzá a cukrot, és a sót, majd tedd oda a kályhára. Amikor elkezd főni, tedd bele a felvágott paprikákat, és az olajat. Miután felfőtt a paradicsomlé, még hagyd főni 30 percet.

3.Vedd le a tűzről az edényt, és add hozzá az ecetet. Kanalazd a lecsót sterilizált befőttesüvegekbe, zárd le őket, fordítsd fejjel lefelé, majd takard be egy vastag pokróccal.

Forrás: tudasfaja.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Virág

A kertekben termesztett megszámlálhatatlan virág mindannyiunk gyönyörködtetésére... Tovább

Virágcserép

A hagyományos fazekasság legfontosabb alapanyaga az agyag, melyet kiégetve a... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Konyha