Sült krumpli, burgonyapüré, steak krumpli, számos változata van a burgonya elkészítésének, de mind ezidáig a most bemutatott a legfinomabb és legízletesebb változata!
A burgonyát nyugodtan nevezhetjük a második kenyerünknek is. Ennek ellenére, az igazat megvallva az utóbbi időben kissé megelégeltem a főtt burgonyát, a pürét, a sült krumplit. Elmúlt már az a gyermeki imádat, ami korábban megvolt a burgonya iránt. Éppen ezért, most szerkesztőségünk megosztja kedves olvasóival ennek az átlagosnak egyáltalán nem nevezhető burgonyás köretnek a receptjét.
Burgonya sajttal, sütőben sütve
Hozzávalók:
1 kg burgonya
5 dkg kemény sajt
30 gramm vaj
egy evőkanál majonéz
egy evőkanálnyi apróra vágott kapor
fél teáskanálnyi só
négy gerezd foghagyma
Elkészítése:
1. Alaposan mossuk meg a burgonyát és mindegyiket böködjük meg egy villával.
2. A burgonyát tegyük a sütőbe és 180 fokon süssük 45 percen keresztül. A sütési idő függ a burgonyák méretétől.
3. A sajtot kislyukú reszelőn reszeljük le.
4. A sajtot keverjük össze a megolvasztott vajjal, a majonézzel, a kaporral és az apróra vágott fokhagymával.
5. A sajtos keverékből formázzunk egyforma gombócokat.
6. Miután a sült burgonya meghűlt, mindegyiket vágjuk be kereszt alakban, mint azt az alábbi kép is mutatja.
7. Mindegyik burgonya közepébe helyezzük el a kis gombócokat, majd a burgonyát tegyük vissza a sütőbe néhány percre. Ezután tálalhatjuk is.
8. Egy ilyen köret nagyszerűen illik bármilyen húsos ételhez! Kívánunk neked finomabbnál finomabb kulináris élvezeteket!