+Mit árul el rólad a kedvenc csokoládéd?
Ha a tejcsoki a kedvenced:
Személyiség: Nyugodt, kiegyensúlyozott, szelíd és gondoskodó egyéniség vagy, aki nagy családra vágyik.
Ruha: A kényelmes öltözékek a kedvenceid.
Otthon: A házad a családhoz tartozás érzését sugározza.
Ha az étcsoki a kedvenced:
A természetes, tiszta ízeket részesíted előnyben.
Személyiség: Ami a szádon van, az általában a szíveden is, még akkor is, ha ezzel másokat megbántasz.
Kedveled az elegáns öltözködést, de nem a feltűnő kiegészítőket a ruhatáradban.
Otthonodban a letisztult vonalakat értékeled.
Ha a fehércsoki a favorit
Az álmodozó az, aki szereti a fehér csokoládét.
Szenvedélyes és idealista vagy.
Személyiség. Leleményes, találékony és ötletes vagy.
Ruházat: Szívesen viselsz pasztellszínű ruhadarabokat.
Szereted a gyertyákat, a virágokat és a hangulatvilágítást az otthonodban.
Ha a bonbont szereted:
Szereted a luxust, és a minőséget a mennyiség fölé helyezi.
Személyiség: A legapróbb részletekre is nagy figyelmet fordítasz.
Öltözködés: Ebben is aprólékos vagy, minden elem hibátlanul kiegészíti a többit.
Otthon: Még ha nem is tudod megvenni a legdrágább tárgyakat, akkor is luxust sugárzol.
+Így főzz otthon finom csokoládét!
Egyik kedvenc italunk a forró csokoládé, különösen a hideg napokon. Sokan azt hiszik, hogy csak a boltban vásárolt porokból lehet csodálatos házi forró csokoládét készíteni, de ez nem így van.
Az étel könnyen elkészíthető, és mindössze 10-15 percet vesz igénybe az elkészítése. A recept két nagy csészére elegendő, és kellemesen krémes és gazdag lesz. Ha azt szeretnéd, hogy a forró csokoládé még sűrűbb legyen, használj kicsit kevesebb tejet, de akár csak kanalanként is belekanalazhatod. Adj hozzá még egy kis tejet, ha azt szeretnéd, hogy folyékonyabb legyen. Egy kis kézzel készített mézeskaláccsal pillanatok alatt a család kedvence lesz!
Hozzávalók:
- 4 evőkanál cukor
- 1,5 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
- 1 csapott evőkanál liszt,
- 3 evőkanál forróvíz,
- 1 bő teáskanál vaj,
- 5 dl tej.
Így készítsd:
Egy keverőtálban keverjük össze a cukrot, a kakaóport és a lisztet 2-3 evőkanál forró vízzel simára. Amikor a keverék teljesen csomómentes, óvatosan hozzáadjuk a hideg tejet, és jól összekeverjük. Állandó keverés mellett főzzük, amíg besűrűsödik, körülbelül 10 percig.
Keverjük folyamatosan, mert gyorsan elfogy a folyadék. Folyamatosan kevergetve főzzük, amíg a mártás krémes és sűrű nem lesz, majd adjuk hozzá a vajat. Tálalás előtt még 1-2 percig főzzük. Hogy még ünnepibb legyen, adjunk hozzá vaníliás cukrot, őrölt fahéjat, szerecsendiót és szegfűszeget.
Ha igazán édesnek szeretjük, adhatunk hozzá még egy kicsit több cukrot.