A nyár legüdítőbb desszertjét mutatjuk meg most nektek. Ez a villámgyorsan elkészíthető meggyes pite a legfinomabb sütemény az egész világon! Tuti a kedvenced lesz!
Sokan közülünk nagyon szeretik a meggyes desszerteket, hiszen ez a gyümölcs utánozhatatlan ízvilágú, ugyanakkor kissé savanykás is. Sajnos a mindennapokban nem mindig jut elég idő arra, hogy a hagyományos meggyes süteményeket elkészítsük. Éppen ezért, most egy egyszerű recepttel kedveskedünk olvasóinknak, ez pedig a nyári meggyes clafoutis (ejtsd: klafuti). Ez egy nagyon híres francia desszert, amire joggal lehetnek büszkék. Ez tulajdonképpen egy meggyes pite, így egyszerű alapanyagokból készül, de az íze fenséges.
Francia meggyes pite
Hozzávalók:
600 gramm meggy
30 gramm olvasztott vaj
4 tojás
250 ml tej
10 dkg liszt
10 dkg cukor
12 gramm vanília
egy csipetnyi só
A legfinomabb meggyes pite elkészítéséhez lapozz lejjebb!
Elkészítése:
Magozzuk ki a meggyet, majd tegyük bele egy tűzálló tálba, melyet előtte vajjal kikentünk.
Vegyítsük össze a hozzávalókat, majd habverő segítségével alaposan keverjük össze. Öntsük rá a meggyekre.
180 Celsius fokra melegített sütőben 40-45 perc alatt süssük aranybarnára a pitét.
Ez az édes finomság kiválóan betölti a desszert szerepét a kávézások, teázások alkalmával is. A meggyet helyettesíthetjükmálnával, sárgabarackkal, áfonyával, vagy egyéb más gyümölccsel is, épp a szezonnal megfelelően, vagy éppen amit kívánunk. :) Lent pedig megnézheted egy videóban is, hogy hogyan készül el ez az isteni finom meggyes pite!