Ha unod a sült krumplit vagy a rizst, mint köretet, ha szeretnél valami újat kipróbálni, akkor kóstold meg a világ legfinomabb sült burgonyáját! Íme a receptje:
Ma egy csodás burgonyás receptet mutatunk, ami remek köret húsok mellé. Bár én magában is szívesen megeszem, annyira finom, a család pedig pillanatok alatt elkapkodja, ha kitálalom az asztalközépre. :) Nem bonyolult elkészíteni, nem is kell hozzá, csak pár dolog, az is szinte biztos, hogy már most megtalálható a konyhádban. Ha szeretnél valami újat, ha unod a megszokott finomságokat, próbáld ki ezt a receptet. Különlegesen finom és könnyen elkészíthető!
Hozzávalók:
400g burgonya,
3 gerezd fokhagyma,
só,
bors ízlés szerint,
vaj ízlés szerint
rozmaring.
Elkészítés:
Mossuk meg jól a burgonyát, majd főzzük meg héjában. Amíg a burgonya fő, tisztítsuk meg és vágjuk fel a fokhagymát jó apróra, a tepsit kenjük ki vajjal, tegyük bele az apróra vágott fokhagymát. Amikor a burgonya megfőtt öntsük le a vizet róla óvatosan, majd tegyük a tepsibe egymás mellé, mindegyik darabot nyomkodjuk meg egy spatulával, hogy repedjen meg.
Mindegyik burgonyára tegyünk egy kevés vajat vagy locsoljuk meg olívaolajjal (ki melyiket szeretné, én a vajra szavazok), majd sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg rozmaringgal. Előmelegített sütőben süssük 180 fokon 15 – 20 percig, amíg szépen megpirul.
Jó étvágyat!