Akár reggelire, akár vacsorára is elkészítheted ezt az isteni finom ételt, ráadásul nagyon gyorsan kész lesz, mindössze pár perc. Imádni fogja a család!
Kinek ne esne jól reggelente egy friss, finom tükörtojás némi körítéssel? És egy tökéletesen kerek tükörtojás vacsorára, szintén körítéssel? Persze kész tojás formálására egy külön erre a célra készített formáló gyűrűt is felhasználhatsz, azonban létezik egy egyszerűbb, természetesebb és finomabb alternatíva is, amit érdemes kipróbálni! Így nem használsz semmi műanyagot, sőt inkább azt mondom, hogy amibe beleöntöd a tojást, az a forma, az is ehető ;) Így mindjárt finomabb lesz az egész :)
Az egész pofonegyszerű – kell hozzá:
Egy tojás
Egy hagyma
Olaj
Egy kés
Vágódeszka
Egy tapadásmentes serpenyő
Egy kis só (opcionális)
Következő oldalon megnézheted hogy mennyire egyszerű elkészíteni a legfinomabb tojásos vacsorát!
Elkészítés
1. Fogj egy szép, gömbölyű hagymát és vágd félbe. Vágj le belőle egy nagy szeletet, ügyelve arra, hogy a külső réteg egyben maradjon. Ha ügyes vagy, akkor egy méretes hagymakarikád lesz.
2. Melegítsd fel a serpenyőt, majd önts bele egy kis olajat.
3. Helyezd a hagymakarikát az olajba, majd törd fel a tojást és öntsd bele a tartalmát.
4. Hagyd sülni a tojást néhány percig anélkül, hogy megmozdítanád. Eközben ízlés szerint fűszerekkel gazdagíthatod.
5. Amikor a tojás sárgája és fehérje is elérte azt az állagot, amiben legszívesebben fogyasztod, óvatosan távolítsd el a serpenyőből lehetőleg úgy, hogy a hagymakarika rajta maradjon (persze ha ez nem sikerül, külön is megeheted mellé).