notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Gyógyít, felfrissít, nyugtat - levendulás limonádé recept

hirdetes

Levendulás limonádé, ami nyugtat, gyógyít és felfrissít

Ez az igazán nyári, üdítő és frissítő ital a levendulás limonádé el fogja varázsolni a lelked! Nyugtat, gyógyít és nagyon egészséges! Íme a legjobb recept.

Levendulás limonádé recept

Imádni fogod ezt a hűsítő, nyári italt, ha egyszer megkóstolod. A levendula nem csak finom, de nagyon hasznos növény is, ami nyugtatja az érzékeket és elvarázsolja mind illatával, mind ízével a lelket. Rengeteg formában használják amúgy gyógyászati célra is, hiszen 150 olyan összetevőt tartalmaz, ami jó hatással van a testre. Ezek közül párat felsorolok: gombaellenes, méregtelenítő, antibakteriális hatású, jót tesz az idegrendszernek, vérnyomáscsökkentő és még fájdalom csillapítására is alkalmazható. Ráadásul képes csökkenteni a stresszt és segít leküzdeni az alvási problémákat is. Egy szóval egy igazi csodanövény, ami ráadásként még finom is, így elhoztam most nektek a legfinomabb és nagyon könnyen elkészíthető levendulás limonádé receptjét.

hirdetes

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!


Hozzávalók:


– 4-5 bögre hűtött víz
– 1 bögre forró víz
– 2-3 evőkanál friss levendula virág (vagy egy evőkanál szárított)
– 2 citrom kifacsart leve
– fél bögre kristálycukor

Lapozz lejjebb és nézd meg hogyan kell elkészíteni ezt az isteni finom nyári italt, a levendulás limonádét!

Levendulás limonádé recept

A levendulás limonádé elkészítése:


1. A megmosott, leszedegetett levendulavirágokat (vagy a szárítottat) beáztatjuk egy bögre forró vízbe, kb. 20 percre, majd leszűrjük. Vigyázzunk, hogy a víz már nem forrjon, amikor beletesszük a levendulát, mert akkor el tudjuk venni a gyógyító hatását. A felforralt vizet általában 1-2 percig hagyjuk állni, mielőtt beáztatjuk a virágokat.

hirdetes


2. A főzetet hozzákeverjük a hideg vízhez, belekavarjuk a cukrot és a citromok levét, majd fogyasztásig hűtőben tároljuk. A legjobb, ha nem használunk fém eszközöket, például műanyag kanállal keverjük bele a cukrot is.


3. Citromkarikákkal, levendulavirággal díszítjük, lehűtjük és így fogyaszthatjuk is!


Jó felfrissülést! :)

Fotó: www.catchingseeds.com

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Tojásszeletelő

A tojásszeletelő egy ételkészítéshez használatos konyhai eszköz, mellyel... Tovább

Bidé

WC használat után használható fürdőszobai kellék mosdásra. Eredet [bidé < francia:... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Konyha Természet