notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Epertorta, cukor- és lisztmentes

hirdetes

Liszt- és cukormentes epertorta! - recept

fö, NA

Lágy, hűsítő kora nyári finomság, amihez ráadásul cukor és liszt sem kell! Így büntetlenül élvezheted ennek az egészséges epertortának az ízét! Kedvenced lesz!

Epertorta, cukor- és lisztmentes

Lágy és roppanós, könnyű, krémes – nehéz lesz szavakat találnod, ha kipróbálod a receptet.

A sajttortánál kevés jobb dolog létezik. Talán az eper. Vagy inkább az eper és a sajttorta együtt. Hát még akkor, ha liszt és cukor nélkül, lelkiismeret furdalás nélkül élvezheted… hmm!

Hozzávalók a roppanós réteghez

75 g cukrozatlan kókuszreszelék

50 g makadámdió vagy egyéb, általad kedvelt mag

50 g olvasztott vaj

10 g aszalt áfonya

édesítőszer, ízlés szerint (pl. 5-10 csepp folyékony stevia)

½ teáskanál fahéj

Hozzávalók a krémhez

200 g teljes zsírtartalmú krémsajt

120 ml teljes zsírtartalmú tejszín kemény habbá verve

120 ml tejföl, tejszín vagy natúr joghurt

½ teáskanál vaníliakivonat

20 g eper

4 zselatin lap

80 g édesítőszer

10-15 csepp folyékony stevia

hirdetes

Epertorta, cukor- és lisztmentes

Epertorta elkészítése

Robotgépben dolgozd össze a roppanós réteg hozzávalóit. Ha igazán ropogósra szeretnéd, akkor legjobb, ha az áfonyát megsütöd, és őrölve adod a keverékhez, de friss áfonyával is nagyon finom a desszert. Amennyiben nem érzed elég roppanósnak a réteget, adj még hozzá kókuszreszeléket.Egy-egy pohár vagy desszertforma aljára nyomkodd a tésztát helyettesítő keveréket. 12 részre porciózd, mert ennyi adagot tudsz a hozzávalókból készíteni.

A zselatin kivételével keverd össze a krém alapanyagait. Dolgozd krémesre, csomómentesre.

 

A zselatin lapokat kis vízzel locsold meg, önts hozzá ¼ csésze felforralt vizet, keverd össze, míg a zselatin megpuhul.A lecsöpögtetett zselatint alaposan keverd össze az édes, sajtos krémmel.A krémet oszd kétfelé. Egyik felét egyenlő adagokba osztva halmozd a kókuszos-ropogós rétegekre.

hirdetes

Epertorta, cukor- és lisztmentes

A krém másik felét keverd össze a zúzott eperrel, de friss eper helyett még jobb, ha előzőleg megsütött, majd porrá őrölt epret használsz.Öntsd az epres krémet a natúr-sajtos krémrétegek tetejére, majd tedd hűtőbe a desszerteket legalább 2-3 órára, míg megdermednek.

 

Ha porrá őrölt, szárított gyümölcsöket használtál, akkor a desszertek süteményként, a formákból kiemelve, villával fogyaszthatók. Ha friss gyümölcsöt használtál, elképzelhető, hogy kissé rezgőbb, krémesebb lesz a végeredmény, így pohárdesszertként lehet majd tökéletes választás.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Étterem

Tágabb értelemben vendéglőnek, üzemnek, intézménynek, közlekedési eszköznek étkezésre... Tovább

Kőalkotás

A száraz kőművészet egy mára már csak kevés helyen őrzött hagyomány. Lényege, hogy a... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Konyha