notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Gulyás bográcsban: Jó magyar gulyás bográcsban a legjobb családi recept alapján

hirdetes

Jó magyar gulyás bográcsban a kedvenc házi receptem alapján

CZs, NA

Ha a melegebb hónapokban összegyűlik a család, nem hiányozhat egy isteni, bográcsban főtt gulyás. Bár valamivel több idő így elkészíteni, egyértelműen megéri, erről a családi receptről soha nem tudnék lemondani!

Gulyás bográcsban

Gulyás bográcsban családi recept alapján

A gulyás nem bonyolult étel, de nincs is annál jobb érzés, mint amikor az egész család egy asztalnál ülve kanalazza az isteni, bográcsban főtt gulyást, miközben friss kenyeret ropogtat. A melegebb hónapokban nem is tudnék jobb programot elképzelni egy családi összejövetelnél, ahol kicsik és nagyok együtt főznek!

A bográcsban főtt gulyás hozzávalói:

  • 1 kg marha comb
  • 5 ek zsír (mi sertészsírt szoktunk használni)
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 5 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 5-6 szem közepes burgonya
  • 3 db paradicsom
  • hirdetes
  • 2 db paprika
  • 1 dl vörösbor
  • 1 tk őrölt fűszerkömény
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 2 db babérlevél
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint
  • petrezselyem ízlés szerint
  • 1 liter víz

A bográcsos gulyás elkészítése

Felapíratjuk a hagymát, fokhagymát, megpuckoljuk és kockákra vágjuk a zöldségeket. A zsírban üvegesre priítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és a fokhagymát, így pörkölt alapot készítve.

Lehúzzuk a bográcsot a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával, majd rátesszük a kockára vágott húst. Amikor picit megpirult a hús, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi, majd ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, babérlevéllel és köménnyel.

hirdetes

Amikor félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a zöldségeket is a burgonya kivéltelével, ha szükséges, pótoljuk a vizet.

Amikor a hús már puhult, hozzátesszük a burgonyát is. Készre főzzük, az utolsó 5 percben hozzáadjuk a vörösbort és megszórjuk petrezselyemmel. Jó étvágyat hozzá!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Festék

A festékeket az építőiparban, a gépjárműgyártásban, az ipar számos... Tovább

Őszi nagytakarítás

Évente egyszer, ősszel feltétlen szükséges nagytakarítást végezned otthonodban, mert ezzel... Tovább

Tovább a lexikonra
Főzés Konyha Recept