Ezt az isteni finom tortát nem kell sütni sem, így nagyon hamar elkészül, érdemes neked is kipróbálnod!
A legtöbb ember imádja az édes dolgokat, különösen a finom gyümölcsös édességeket. Ha te is így vagy vele, akkor ezt az isteni mascarponés gyümöcsltortát neked is ki kell próbálnod. Nagyon hamar elkészíthető, hiszen sütni sem kell, ráadásul tojásra sincs szükség hozzá, így az erre érzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók:
20 dkg háztartási keksz
30 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs (ízlés szerinti)
1 tasak zselatin
50 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
15 dkg fehér csokoládé
fél teáskanál vaníliakivonat
1 dl sűrített tej
Elkészítése:
Egy lekapcsolható oldalú sütőformát sütőpapírral kibélelünk és a kekszeket belerakjuk, szorosan egymás mellé. A kiolvasztott gyümölcsök felét ráhalmozzuk és az előírás szerint feloldjuk a zselatint, a gyümölcsökre öntjük. A csokoládét felolvasztjuk és langyosra hűtjük, hozzáadjuk a sűrített tejet, a mascarponét, a porcukrot és a vaníliakivonatot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor krémes állagú belekeverjük a megmaradt gyümölcsöket és a a sütőformába simítjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük, ezt követően szeletelhetjük.