10 perc előkészület és összeállítás, 10 perc sütés. Lehet cukormentes is, a gyümölcs variálható, tehetsz bele marcipánt is, de ha van kész ragud, amit beleraksz akkor azt a 10 percet meg is spóroltad! Készülhet spenótos-lazacos, lehet pizzás, túrós, camembertes-áfonyás, határ a csillagos és, nézzük a receptet!
A meggy és mák párosítása tökéletes, hisz ez a két íz fantasztiksuan kiegészíti egymást. A mákot szépen ellensúlyozza a szaftos, lágy meggyes réteg. Ráadásul maga a recept sem egy ördögőnsség, hiszen bolti leveles tésztát használva tényleg nagyon haamr meg vagyunk vele! Ha igazán bátrak vagyunk, csinálhatjuk házi leveles tésztával is, viszont akkor már nem csak 20 perces mutatvány lesz, az biztos! A töltelék bátran variálható, bármilyen gyümölccsel, el tudom képzelni akár egy almás-fahéjas változatban, vagy pudingos-málnás töltelékkel, esetleg diós változatban is. Jó sütögetést!
Hozzávalók
• 1cs. hűtős leveles tészta
• 400g meggy
• 50g cukor
• 12g vaníliás puding
• mák
• tojás
Meggyet a cukorral felfőzzük, és kis hideg vízzel elkevert pudinggal besűrítjük. Kihűtjük. A tésztát kitekerjük, késsel felosztjuk, és a meggyből kupacokat halmozunk. 1kk mákkal leszórjuk, és enyhén vizes ujjal megecseteljük a tészta peremét. Ráhajtjuk a másik felét, és villával körbenyomkodjuk. Tojással lekenjük, 190 fokos sütőben 10 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp
• cukor helyett meggyszörppel nagyon ütős
• 16 db kicsi lett nekem
• töltés előtt félbehajtottam a tésztát és akkor irdaltam be késsel
• ha gyengébb a sütőd 200fokra is teheted
• kicsit több ideig tart akkor, de forrázott mák töltelékkel még szaftosabb
Forrás: Sugár Paulina