Van, aki savanyúra, van, aki édeskésre csinálja a meggylevest. Mindenki saját ízlése szerint... Viszont hogy mitől lesz a világ legfinomabbja? Eláruljuk a titkot!
A meggyleves egy igazi nyári különlegesség, amit főleg hidegen szeretünk fogyasztani. A nagy hőségben igazán kellemes tud lenni, kellőképpen lehűti az embert. Ha nincs az a rekkenő hőség, olyankor is nagyon jól tud esni egy kissé savanykás, üdítő jellegű meggyleves. Főleg, ha az olyan jól van elkészítve, ahogy itt le van írva. Bár nem bonyolult elkészíteni, sokan azonban mégsem tudják mi is a titka. Hogy mi az, amitől igazán finom és különleges lesz az íze… Mi most eláruljuk! Ezeket feltétlen tedd bele, ha a világ legfinomabb meggylevesét szeretnéd elkészíteni! :)
Hozzávalók:
1 kg friss meggy
1 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás puding
3-4 evőkanál cukor
3-4 szegfűszeg
3 db fahéj
tej
A szegfűszeget és a fahéjat tegyük bele egy főzőtojásba. Egy edénybe 2,5 liter vizet a főzőtojással, reszelt citrom héjával és a cukorral tegyünk fel forrni. Kb. 3-4 percig forraljuk, majd adjuk hozzá a megmosott, magozott meggyet. (Fontos, hogy ki legyen magozva, nagyon kellemetlen, mikor ráharapunk a magokra evés közben) Fedjük le, hagyjuk ismét felforrni. Nem kell neki túl sok idő, ne málljon szét a gyümölcs. Közben a pudingport keverjük ki hideg tejjel simára. Amikor ismét forr a leves, keverjük bele a már simára kikevert pudingot. Addig keverjük, amíg közepesen sűrű, de még leveses állagú lesz. Hidegen, melegen egyaránt tálalhatjuk.
Tipp! Ha hidegen tálaljuk, habtejszínnel is díszíthetjük.
Jó tudni! Ha cukorbetegek, diétázók szeretnék ezt az ételt fogyasztani, használjunk ételízesítőt, vagy nyírfacukrot. Ez utóbbinál ne feledkezzünk meg az egyéb (hashajtó) hatásról. Aki nincs hozzászokva, kellemetlen meglepetésben részesülhet. Plusz a nyrfacukrot vagy édesítőszeres ételekből háziállatainknak ne adjunk, nagyon veszélyes, akár halállal is végződhet, mert rájuk ez mérgezően hathat.
Forrás: tudasfaja.com