A koronavírus miatt járvány és veszélyhelyzetben nem ajánlott kiszaladni a boltba, egy tojásért, vagy egy kis tejért, mert éppen valami édességre fáj a fogad. Éppen ezért hoztunk nektek egy istenien finom édességet, amihez csakis száraz alapanyagokra lesz szükségetek, így a karanténra tökéletes választás: csokitorta tej, vaj és tojás nélkül! Ha egy kicsit megédesítenéd az négy fal között töltött napokat, vagy csak egy kis finomságra vágysz uzsonnára, akkor nagyon figyelj, mert megtaláltuk a tökéletes receptet számodra!
Mennyei torta a válságos időkre
Válságos időket élünk, amikor a legjobb döntés bezárkózni a négy fal közé, és csak akkor kimerészkedni, ha nagyon muszáj. Két tojást venni, csak mert édesség ehetnékünk van, vagy éppen leszaladni sütizni a csajokkal pedig nem éppen nyomós ok, amiért megérné kockáztatni a saját, illetve mások biztonságát. Te is betáraztál élelmiszerekből, hogy minél kevesebbet kelljen elhagynod a lakást, de már elfogyott a tojás, vagy éppen a vaj, a tejjel meg spórolni kellene, de úgy sütnél valami finomat a családnak, meg egyébként is megöl az unalom, vagy csak ennél valami finomat? Ne csüggedj csupán tartós, szárazalapanyagokból, na meg egy kis vízből, is lehet finom dolgokat készíteni, amit nemcsak te, hanem az egész család is imádni fog. Ehhez az isteni csokitortához biztos nálad is minden van otthon! Nézzük is a receptet, annyit elárulunk, hogy nem lesz bonyolult! Akkor is tökéletes választás, ha valaki az önkéntes karantén alatt ünnepelné a születésnapját!
Hozzávalók:
380 ml víz
80 ml olaj
1 teáskanál vaníliakivonat vagy vaníliaaroma
370 g liszt
2 teáskanál sütőpor
240 g cukor
4 evőkanál kakaópor
Elkészítés
1. Előveszünk egy tálat, összekeverjük a vizet, olajat és a vaníliát, majd félretesszük a kapott masszát.
2. Előveszünk egy másik tálat, amibe beleszitáljuk a lisztet, valamint a sütőport, és ezeket alaposan elkeverjük egymással.
4. Most elővesszük az első pontban elkészített olajos, vizes, vaníliás keveréket, és ezt lassan, folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a száraz alapanyagokhoz. Ezt addig keverjük, mg csomómentes, homogén masszát nem kapunk.
5. Ha kész a tészta, akkor vajjal kikent, vagy sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, 180 fokos előmelegített sütőben 40 percig sütjük. A sütők eltérő teljesítménye miatt nem árt figyelgetni, hiszen lehet nem kell neki ennyi idő.
6. Tálaljuk porcukorral megszórva, lekvárral, vagy zöldségekkel, amit akár a fagyasztóból is vehetünk. Az édesszájúak akár mogyorókrémmel is megkenhetik!