A menzás ételek emlékei nem feltétlen élnek a mai felnőttekben pozitívan, de azért akadnak kivételek. Ilyen például a makaróni receptje, persze, hívhatjuk milánóinak vagy bolognainak, de azért ezek nem teljesen fedik a valóságot, leginkább, ez olyan „ilyen is, meg olyan is” tészta. Gyerekként viszont felcsillant a szemünk, amikor megláttuk kiírva a heti menüben a nevét!
Hozzávalók (4 főre)
Ragu:
• 3 ek olívaolaj
• 2 fej vöröshagyma
• 200g füstölt szalonna
• 2 gerezd fokhagyma
• 500 g darált hús
• 140g sűrített paradicsom
• 400 g aprított paradicsom
• só
• bors
• 1ek cukor
• 1ek bazsalikom
• 1ek oregánó
• 2-2,5dl folyadék
Tészta:
• 500g spagetti tészta
Szalonnának levágjuk a talpát, a többit kockára vágjuk (vagy daráljuk), és olajozott serpenyőben elkezdünk mindent pirítani. Félidőben hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, ha megpirult, akkor a fokhagymát. Húst deszkán apróbbra vágjuk (vagy daráló, vagy a serpenyőben aprítjuk szét) és megpirítjuk. Ezután fűszerezzük, paradicsomozzuk, felhúzzuk folyadékkal. Fedő alatt kicsit rottyantjuk, addig megfőzzük a tésztát. Szószra kóstoljunk rá, ilyenkor még lehet ízesíteni. Ráöntjük a leszűrt tésztát, és összeforgatjuk. Kész! Lenne... de... Igggazán menzás nekünk nem attól lesz, hogy spúrkodunk a szósszal vagy rápirítjuk... ha kihűlt, én beteszem egy éjszakára a hűtőbe, másnapra beszívja a szószt, így csupa szaft kívül belül!
Tipp
- éppen ezért készítek kettőnkre ilyen mennyiséget, mert lehet frissen is enni, de nekem is marad másnapra. Akkor szeretem a legjobban!
- folyadék: lehet víz, alaplé, bor
- •sajtot ne sajnáld
- tehetsz bele 4ek ketchupot is
- a képen friss 20percet pihentetett tészta látható
Paulinát itt tudod követni!
Forrás: Suga Paulina