Lássuk hogyan is készül ez a finomság
1. Először is felteszem a nádcukrot egy kis edényben a gázra és megkaramellizálom, azaz addig kavarom, amíg folyékonnyá és aranybarnává nem válik, majd leveszem a tűzről.
2. Ezt követően a mogyorókrémet gőz fölött kicsit megolvasztom, hogy könnyebben el tudjam keverni a többi hozzávalóval. Próbáltam már Nutellával és nagyon finom lett tőle a likőr, de azt tapasztaltam, hogy bármilyen más, hasonló mogyorókrémmel is ezt az eredményt kapom. Rajtatok áll, mit választotok.
3. A karamellizált cukorhoz hozzáadom a mogyorókrémet, a mézeskalács fűszerkeveréket és a tejszínt, majd folyamatos kavargatás mellett felforralom. Én készítettem már habtejszínnel és főzőtejszínnel is, s bár az állaguk kicsit különbözik, mindkettővel nagyon finom lesz a végeredmény. Valamiért mégis inkább habtejszínnel szoktam készíteni.
4. Mikor felforrt a likőr alapom, leveszem a tűzhelyről, hideg helyre teszem és hagyom kihűlni.
5. Végül nincs más dolgom, mint belekeverni a vodkát vagy rumot. Én inkább vodkával szeretem, de ez ízlés kérdése, mind a kettővel elkészítve finom mézeskalács likőrt kapunk majd.
Hogy az ízek összeérjenek, egy-két napra be szoktam tenni a hűtőbe fogyasztás előtt, de igazából akár azonnal fogyaszthatjuk.
Szép üvegekbe öntöm, és így várom a vendégeket. :)
Remélem, nektek is akkora örömet fog okozni ez a kis alkoholos finomság, mint szeretteimnek és nekem. Kellemes ünnepeket kívánok nektek! :)