notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Az ex First Lady, Michelle Obama verhetetlen tripla csokoládés sütemény receptje- Michelle Obama csokis keksz receptje

hirdetes

Az ex First Lady, Michelle Obama verhetetlen triplacsokis sütemény receptje

VN

Kevesen tudják, de az Egyesült Államokban már évtizedek óta létezik egy hagyomány az elnöki választások körül, amely lényegében a különböző süteményreceptek körül forog (legalább is létezett, ugyanis 2020-ban nem tartották meg). Évekkel ezelőtt Michelle Obama, az Egyesült Államok egykori First Ladyje is benevezett egy recepttel, amelyet gyermekei keresztanyjától tanult el. Ez a sütemény háromféle csokoládéval készül, és néhány diódarabka is kerül bele az extra ropogós hatás érdekében. Ha érdekel a recept, akkor ez a cikk neked szól!

Michelle Obama csokis keksz receptje

Hozzávalók Michelle Obama csokis keksz receptjéhez

Ha szeretnéd pontosan követni ezt az egyszerű, de nagyszerű receptet, akkor a következőkre lesz szükséged:

•    sótlan vaj, puhítva
•    zöldségzsiradék (lejjebb olvashatod, hogy miért)
•    kristálycukor
•    barna cukor
•    vaníliakivonat
•    tojások
•    általános liszt
•    szódabikarbóna
•    só
•    fehér csokoládédarabkák
•    mentás csokoládédarabkák
•    étcsokoládé-darabkák
•    dió, feladarabolva

De minek bele zsiradék?

A zsiradékkal készült sütemények kellemesen rágósak és nyirkosak. Ezeknek a süteményeknek sokat segít a zsiradék, mert nagyon könnyed szerkezetűek, és így a beléjük kevert darabos hozzávalók rendesen elkeveredjenek a tésztában.

hirdetes

Elkészítés

1.    Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra.
2.    Fogj egy nagy tálat, és verd össze benne a vajat, a zsiradékot, a cukrokat egy kézi vagy más turmixgéppel. A cél, hogy a tészta könnyed, bolyhos állagú legyen.
3.    Öntsd a vaníliakivonatot és a tojásokat is a tésztához, és verd őket tovább.
4.    Egy másik nagy tálba öntsd össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót, majd keverd össze őket egymással.
5.    Lassan kezdd el átönteni a száraz keveréket a tésztába, és közben verd folyamatosan össze őket. A cél, hogy végül ne maradjon látható liszt a keverékben.
6.    Keverd hozzá a tésztához a csokoládédarabokat és a diódarabokat.
7.    Helyezd át evőkanállal a tésztát egy sütőpapírral vagy szilikonnal bélelt sütőtálcára, legalább 2,5 cm-re egymástól.

hirdetes
8.    Helyezd a tálcát a sütőbe 10-12 percre, vagy amíg a sütemények teteje aranyszínűvé nem válik.
9.    Hagyd hűlni a süteményeket a tálcán 5 percig, majd helyezd át őket egy konyhai rácsra, hogy teljesen kihűljenek.

Alternatív hozzávalók

A tésztarecepttől ne térj el, de a hozzáadott csokoládékat és diókat kedvedre variálhatod. Használhatsz például pekándiót, vagy teljesen ki is hagyhatod a diókat a receptből.

Tárolás

A kész, kihűlt süteményeket légmentesen zárható dobozban tárold. Szobahőmérsékleten 5 napig, külön csomagolva és lefagyasztva pedig akár 3 hónapig is fogyaszthatók maradnak.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Cukorbetegség

 A cukorbetegség (diabetes mellitus vagy "diabétesz", magyarul "mézédes... Tovább

marketing

Mi az a marketing és milyen a jó marketing tanácsadó?   A jó marketing... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert Egészséges életmód Háztartás Konyha Recept Színes ötletek