A mikrót nem csak melegítésre, olvasztásra használhatjuk fel! Mutatok 7 zseniális mikró felhasználási trükköt, melyeket neked is ki kell próbálnod! :)
A legtöbb családnak van otthon mikróhullámú sütője, de van, akik már egyáltalán nem is használják. Nem egy nélkülözhetetlen háztartási kellék, de, ha már úgyis van otthon, használjuk fel okosan, ne dobjuk ki. Az alábbiakban olyan szuper mikrós trükköket mutatunk, melyeket mindenképp ki akarsz majd próbálni!
1.Habos kávé
A mikróhullámú sütő segítségével egy nagyon finom habos kávét tudsz készíteni. Tölts tejet egy olyan csészébe, amit le tudsz fedni, zárd jól le, majd rázd fel, és tedd a mikróba 30 másodpercre. A keletkezett tejhabot kanalazd a kávé tetejére.
2.Fokhagyma tisztítás
Tedd a szétszedett fokhagymacikkeket a mikróba, és állítsd a legerősebb fokozatra 15 másodpercre. Ezután a héja nagyon egyszerűen, egyetlen mozdulattal le fog válni róla.
3.Chips
Készíts chipset otthon. Tisztítsd meg a krumplit, és vágd nagyon vékony szeletekre. Tedd egy sütőpapírral kibélelt tányérra egymás mellé a krumpliszeleteket, locsold meg olajjal, és sózd meg. 3 percre állítsd be a mikrót, majd fordítsd meg a krumplikat a másik oldalukra, és ismét süsd 3 percig.
4.Gyümölcs-, és zöldséghámozás
Vágd be X-alakban a zöldséget vagy a gyümölcsöt, és tedd 2 percre a mikróba. Ezután nagyon könnyen le tudod hámozni.
5.Befőttesüvegek fertőtlenítése
Mosd ki az üvegeket, és anélkül, hogy megtörölnéd, tedd a mikróba 2 percre őket. Ez idő alatt a víz kipárolog belőlük, és kifertőtlenítődnek.
6.Finom harapnivalók
Fogj egy kisebb pitát, helyezd egy csészébe, tégy rá egy kevés zöldséget, sonkát, sajtot, és tedd pár percre a mikróba. Ezután vedd ki a csészéből az ízletes csónakokat, és fogyaszd el.
7.Zöldség párolás
Mossuk meg, és vágjuk apró kockákra a zöldségeket. Helyezzük egy hőálló edénybe, és fedjük le háztartási fóliával. 15-20 percre tegyük a mikróba. Ez idő alatt nagyon jól megpuhulnak.
Forrás: tudasfaja.com