Készítsd el a legfinomabb gesztenyetorta receptet. Ezzel a recept tökéletes!
Én már sok éve készítem el minden karácsonykor ezt a gesztenyés tortát. (De bármikor nagyon nagy örömmel készítem, és mindig nagy sikere van!) Az egész család imádja és amikor a rokonokhoz megyünk is szoktam ilyen tortát sütni. Próbáld ki te is a legfinomabb gesztenye tortát, hogy örömöt szerezz vele a szeretteidnek és persze magadnak is. :) Arra figyelj, hogy a tortát a végén hagyni kell 2 órát minimum a hűtőben, tehát ha vendégségbe viszed akkor ezt előre időzítsd be! Kellemes sütést mindenkinek.
A piskótához
- 10 db tojás
- 1 csepp citromlé
- 7 ek cukor (kristály)
- 7 evőkanál finomliszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 csomag sütőpor
A krémhez
- 2 dl növényi habtejszín
- 50 dkg gesztenyemassza
- 10 ml rumaroma
- 2 csomag habfixáló
Elkészítés:
Válaszd külön a tojássárgáját és a fehérjét. Tedd a fehérjét keverőtálba és add hozzá a citromlevet. Habverővel majdnem kemény habbá verjük. A kristálycukrot kanalanként add hozzá, kevergesd folyamatosan, mután az utolsó kanál cukrot is hozzá adtad keverd össze alaposan kb 1 percig. A sütőport elkeverjük a liszttel. Kanalanként hozzá adjuk a masszához. Kibélelünk egy tortaformát sütőpapírral és ebbe beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőbe tesszük sütni. Ha kihűlt a piskóta, kettévágjuk. A gesztenyemasszát kiengedjük, összetörjük. Aduk hozzá a rumaromát. A tejszínt kemény habbá verjük, 2 db habfix-szel. A tejszínből tegyünk félre a díszítésre és a gesztenyéből is, de ez elhagyható, ha nem szeretnél díszíteni. A tejszínhez adjuk a gesztenyét és alaposan elkeverjük. Az egyik lapot megkenjük, rátesszük a másik lapot.
Ha hagytunk a díszítéshez tejszínt és gesztenyét akkor a tortát bevonjuk tejszínnel, a tetejét megkenjük gesztenyével. A habzsákból tejszínt nyomunk a tetejére. 2 órán át hagyjuk a hűtőbe pihenni.
Jó étvágyat kívánok!