Ha te sem szeretnéd édesítővel, tartósítószerrel, ízfokozóval vagy citromsavval tömni a gyermeked (vagy a saját pocakod), akkor a boltban kapható müzliszelet helyett készítsd el otthon ezt a finomságot! Sokkal egyszerűbb, mint gondolnád - ugyanis csak egy turmixra és egy tepsire van szükség hozzá. Na meg persze az alapanyagokra! :)
Amire szükséged lesz:
- 2x2 dl gabonapehely
- 2 alma
- 1 marék csonthéjes (pl. dió, mogyoró,mandula)
- 1 dl mazsola
- 2 evőkanál lenmag, szotyi, tökmag... stb.
- 1 evőkanál cukor
- fél dl víz
- 1 evőkanál olaj a tepsi kikenéséhez
>>> Lapozz és tudd meg, hogyan készül a legfinomabb házi müzliszelet! >>>
Kockázd fel az almákat, majd tedd a turmixba az aszalt gyümölcsökkel és diófélékkel együtt.
A megmaradt aszalványokat és csonthéjasokat vágd apróra.
A turmixolt pépet, a felvagdosott hozzávalókat és a gabonapelyhet keverd össze egy tálban.
Pihentesd kicsit a masszát - a sütőt állítsd 170 fokra.
Kend be a tepsit az olajjal, majd öntsd bele a masszát. Tedd a sütőbe 20 percre és kész is! Utolsó lépésként vágd fel kisebb szeletekre.
Forrás: sporolok