Nagyinak a kakaós csiga receptje egyszerűen kifogásolhatatlan! Ennél finomabb csigát még te sem ettél!
Kedvenc desszertemet osztom meg velet, amit a drága nagymamám mindig sütött nekem mikor kicsi voltam. Fogadjátok szeretettel és próbáljátok ki ti is ezt a finom kakaós csigát. Mindenki imádni fogja, aki kakaós csiga rajongó. Ez a recept nagyon gyorsan elkészíthető, akár egy hétköznap este is könnyedén össze tudod “dobni”. A gyerekek imádni fogják, de a felnőttek is magukhoz fognak venni néhány darabit az biztos! :)
Hozzávalók:
- 250 g sovány túró
- 80 g barna cukor
- 50 ml tej
- 25 ml olívaolaj
- 250 g tönkölybúza liszt
- 0.5 csomag sütőpor
- 5 ek instant kakaópor
- 50 g vaj
Tipp az elkészítéshez:
Nagyon könnyedén el lehet készíteni ezt a kakaós csigát. Figyelj az olyan részletekre, hogy a tésztát egyneműre nyúrd össze alaposan, mindenhol jól oszlasd el egységesen a kakót benne, ha úgy ítéled meg, hogy neked ez kevés akkor szórd meg több kakaóval, de szerintem elegendő ami a receptben van mennyiség. Ha szeretnéd kicsit extrázni akkor tudsz tenni bele mazsolát, van megszórni a tetejét reszelt/morzsolt magvakkal. Én mozsárban össze szoktam törni mandulát és azt szoktam beleszórni, nagyon finom!:)
Elkészítés:
A lisztet keverd el alaposan a sütőporral ( fakanállal vagy villával ). A többihozzávalót robotgéppel dolgozd össze és add hozzá a lisztes keveréket, amit alaposan egynemű tésztává kell gyúrni! Olvaszd meg a vajat és a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Nyújtsd a tésztát téglalap alakúra és kend meg az olvasztott vajjal. Szórd meg cukrozott kakaóval. és tekerd fel az egyik feléről. Szeleteld fel a tekercset és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztasd fel a kakaós csigákat. Tedd be a sütőbe és kb 20 perc alatt süsd meg.