Nutella sajttorta
Ez a tortacsoda az eddigieknél egy kicsit bonyolultabb recept és minimum összesen 8 órát kell hűtőben lennie. Rengeteg nutellát tartalmaz, de az íze mennyei!
Hozzávalói:
- 280g csokis háztartási keksz
- 7 evőkanál (100g) olvasztott vaj
- 2 és fél csésze (560g) mascarpone
- 2/3 csésze (85g) porcukor
- 670g nutella
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 evőkanál kakaópor
- 1/3 csésze (80ml) tejszín
Elkészítése:
- Daráljuk össze jól a kekszet, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat. Kapcsoljuk be a darálót újra, amíg szép összeálló anyagot nem kapunk.
- Egy szétnyitható tortaformába szépen beleegyengetjük és betesszük a hűtőbe, amíg a töltetéket készítjük.
- Összekeverjük a mascarponét és a porcukrot és addig dolgozunk rajta habverővel, amíg sima és krémes nem lesz. Majd ugyan ezt tesszük 470g nutellával, később pedig a vaníliával és kakaóporral is.
- Kivesszük a hűtőből a tortaformát és hozzáadjuk, majd elsimítgatjuk a kapott krémünket a tetején.
- Hűtőbe tesszük az éjszakára, vagy legalább 6 órára.
- Alacsony tűzre helyezett lábasban felmelegítjük a tejszínt és egy tálban összeöntjük 200g nutellával. Hagyjuk állni 1-2 percig és csak ezután keverjük össze, majd egy kicsit hűlni hagyjuk.
- Kivesszük a hűtőből a tortaformát és a tetejére öntjük a krémünket. Két órára újra hűtőbe tesszük, majd a formából kivéve fogyaszthatjuk is!