A következő szuper trükköt jó, ha minden háztartásban ismerik, hiszen akarva-akaratlanul is néha odaég az étel a fazék aljára. Megmutatom most, hogy hogyan távolíthatod el az odaégett maradékot a fazék aljáról súrolás nélkül!
Legalább egyszer az életben mindenkivel előfordul, hogy odaéget egy ételt úgy, hogy a fazék alján csak a fekete, szenes maradványokat találja meg. Ha már csak akkor kapunk észbe, mikor a gomolygó füstöt vagy a kellemetlen, orrfacsaró, égett szagot érezzük meg, akkor már lehet tudni, hogy nagy baj van… Ez persze nem csak arra igaz, hogy az ételt, amit szerettünk volna megenni most már dobhatjuk a kukába, feltéve, ha egyáltalán feljön a fazék aljáról, hanem az edényből ki is kell szednünk valahogyan az odaégett maradványokat.
Azért valljuk be, ez nem annyira könnyű feladat. Enyhébb szennyeződéseknél még hasznos tud lenni, ha vastagon sóval beszórjuk a lábast, serpenyőt és hagyjuk állni egy napot, majd elmossuk, de makacsabb égésnél sajnos már ez sem használ. Ráadásul valljuk be, nem igazán költséghatékony azt a sok sót rászórni.
Most mutatok nektek egy szuper trükköt, amivel könnyedén, olcsón és gyorsan el tudod távolítani a szenes, odaégett ételmaradványokat az edény aljáról.
Lapozz a következő oldalra és nézd meg hogyan távolíthatod el az edény aljáról az odaégett ételmaradékot!
Tulajdonképpen a trükk lényege, hogy egyenlő arányban keverj össze ecetet és vizet a leégett lábasban, majd tedd fel főni ezt az elegyet.
Pár perc múlva látni fogod, hogy a fekete lerakódás elkezd feljönni. Ha egy kicsit rásegítesz fakanállal, akkor még előbb végzel a munkával. Persze nem kell dörzsölni, nehogy megsértsd az edény alját.
Az alábbi videóban megnézheted, hogy hogyan varázsolhatod újjá égett edényed ezzel az egyszerű módszerrel: