Egyszerűen elkészíthető és ízletes – ennek a finomságnak a összetevői kölcsönöznek páratlan ízt, de nem kell drága, különleges hozzávalókat keresni, hogy elérjük a kívánt hatást!
Mi kell hozzá:
1 csomag OREO keksz, szétválasztva (~450 gramm)
1 csomag Philadelphia krémsajt, puhítva (~230 gramm)
1 csomag félédes étcsokoládé, olvasztva (~230 gramm)
1.lépés: Fogjunk 9 OREO kekszet és őröljük őket finom porrá (ezt megtehetjük akár egy lezárható műanyag tasakban is, egy sodrófa segítségével) – tegyük félre a finom port, mert később szükségünk lesz.
2.lépés: A maradék 36 kekszből is csináljunk port a választott módszerünkkel, úgy, mint az előbb, azonban az így keletkező finom port öntsük egy közepes méretű edénybe.
3.lépés: Adjuk hozzá a krémsajtot és kavarjuk őket addig, amíg jól össze nem keverednek.
4.lépés: A masszából nagyjából 42 db, 2,5 centis golyót gyúrjunk.
5.lépés: A golyókat mártogassuk bele az olvasztott étcsokiba. Ezt könnyedén megtehetjük két villa segítségével.
6.lépés: Helyezzük a golyókat egy sütőpapírral fedett tányérra, a maradék csokit szobahőmérsékleten tárolhatjuk későbbi felhasználásra.
7.lépés: A kész finomságokat a hűtőben egy óráig keményítsük – a maradékot hűtőben, letakarva tárolhatjuk. Mivel a csoki könnyedén megolvad, érdemes a hűtőből egyből a vendégek elé tenni az édességet!