Az ősz sztárjával, a sütőtökkel sok recept készíthető; levesek, főzelékek, egytálételek és sok-sok desszert is. Az amerikaiak nagy kedvencét a “cinnamon roll-t” azaz fahéjas csigát készítjük el most sütőtökös változatban, melynek etetjére még csorgatunk is egy krémsajtos mázat. Isteni lesz! Suga Paulina receptje.
Hozzávalók
14 db csigához
Tészta
- 120ml tej
- 5g szárított élesztő
- 50g cukor
- csip só
- 1tk fahéj
- 1/2tk mézesk.fűszerkev.
- 1 tojás
- 40g vaj
- 80g sült sütőtök
- 1/2 narancs héja
- ~350g liszt
Töltelék
- 60g puha vaj
- 120g cukor
- 1,5 ek fahéj
Máz
- 200g mascarpone/krémsajt
- 50g porcukor 1ek van.kivonat
- 1/4 narancs héja
A tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kis cukorral, majd a liszt kivételével az összes hozzávalót belemérjük, és elkeverjük. Összeállítás közben adagoljuk hozzá a lisztet, rugalmas tésztát kapjunk a végére. Dagasztás után lefedjük, kb 1-1,5óra alatt duplájára kelesztjük. Kinyújtjuk lisztezett felületen, megkenjük a puha vajjal, megszórjuk a fahéjas cukorral, és feltekerjük. Egyenlő részre osztjuk, majd sütőformába helyezve és lefedve újra kelesztjük. Egész tojással+1ek tejjel lekenjük, 180fokon kb 20-25p alatt megsütjük. A mázhoz mindent összekeverünk és eloszlatjuk a tetején.
Tipp:
- én kihűlés után szoktam kenegetni mindent (így nem szívja be)
- krémsajtot használtam a mázhoz, ezért volt folyósabb
Jó étvágyat!
Paulinát itt és itt tudod követni.
Forrás: Suga Paulina