Nincs időd órákig főzni a lekvárt? Mutatunk egy szuper receptet, melynek segítségével 5 perc alatt tökéletes lekvárt készíthetsz!
A legtöbb ember imádja a finom gyümölcsökből készült lekvárt, hiszen ettől minden sütemény sokkal finomabb. Manapság a nagyi lekvár receptjei már nem állják meg a helyüket, mert sajnos nincs rá időnk, hogy órákig kevergessük az édes csodát. A mai receptben megmutatjuk, hogyan lehet 5 perc alatt lekvárt készíteni bármilyen gyümölcsből anélkül, hogy órákig kellene főzni és még tartósítószer sem kell bele. Ezt neked is mindenképp ki kell próbálnod, garantáltan imádni fogja az egész család!
Hozzávalók:
1 kg gyümölcs
1 kg cukor
4 evőkanál citromlé (meggyhez és savanyú gyümölcsökhöz nem kell)
Elkészítse:
Mosd meg a gyümölcsöt, ha cseresznyéből, vagy meggyből készíted, távolítsd el a magvakat. Tedd egy tálba és öntsd rá a cukrot, tedd hűtőbe egy éjszakára. Reggel tedd a tűzhelyre és főzd fel, amikor elkezd forrni add hozzá a citromlét és főzd még 5 percig. Öntsd a lekvárt befőttesüvegekbe és tedd rá a tetejét. Az üvegeket fordítsd fejjel lefelé, tekerd be konyharuhába mindegyiket és hagyd így néhány órát, amíg kihűlnek. Az így készített lekvár hosszú ideig eláll. A fenti adagból nagyjából 1 liternyi lesz.