notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Parasztkenyér recept - dagasztás nélkül

hirdetes

Dagasztás nélküli parasztkenyér

VZS

A legfinomabb kenyér receptjét hoztam ma el nektek, ráadásul ezt a parasztkenyeret még dagasztani sem kell! Ha valódi kenyeret akarsz készíteni, ezt a receptet használd!

Parasztkenyér recept - dagasztás nélkül

Ma bemutatjuk nektek egy olyan ízletes kenyérnek a receptjét, amely dagasztás nélkül készül. Ilyen kenyeret sütöttek régen is, ez az IGAZI kenyér, amit manapság már nem lehet megkapni a boltokban. Most megmutatjuk, hogy egyáltalán nem nehéz házi kenyeret sütni! Olyan ínycsiklandó lesz, mintha a nagymama készítette volna! Ez az igazi parasztkenyér, ha egyszer megcsináltad, soha többé nem akarsz majd boltit venni!

Hozzávalók:

530 g liszt,

10 g friss élesztő,

420 ml víz,

1 kiskanál só.

A parasztkenyér elkészítéséhez lapozz egyet!

Parasztkenyér recept - dagasztás nélkül

Parasztkenyér elkészítése:

Tegyük az élesztőt kevés meleg vízbe és hagyjuk felfutni. A lisztet szitáljuk át és tegyük egy tálba, keverjük hozzá a sót és a felfuttatott élesztőt. Gyúrjuk össze közepes keménységű tésztává. A tésztához még önthetünk egy kevés vizet, ha nem elég lágy. Takarjuk le a tálat egy fóliával és hagyjuk a kenyértésztát állni, szoba hőmérsékleten 2 órán át. Amikor a tészta a duplájára nő, tele lesz apró kis buborékkal, dagasztás nélkül is. Takarjuk le a tésztát fóliával és tegyük a hűtőbe, egy éjszakára.

hirdetes

Másnap lisztes kézzel vegyük ki a tésztát a tálból, lisztezett deszkán formázzuk meg kerekre, majd egy sütőformát béleljünk ki sütőpapírral és szórjuk meg egy kis liszttel. Tegyük bele a kenyértésztát és hagyjuk állni 40 – 60 percig. Melegítsük elő a sütőt 235 fokra. A megformázott kenyérre készítsünk 3 vágást, egymás mellett, majd tegyük be sülni. Egy másik tepsibe tegyünk 1,5 pohár forró vizet és tegyük be ezt is a sütőbe. Süssük a kenyeret 45 percig, majd tegyük egy tányérra és hagyjuk kihűlni.

hirdetes

Megjegyzés: a friss élesztő helyett használhatunk szárított élesztőt is, a fentiekben említett liszt mennyiségéhez 4 g szárított élesztő szükséges. Ez a kenyértészta hűtőben tárolható 2 hétig is.

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Római roló

A római roló bármely szobában kiegészíti és feldíszíti az ablakot. Főleg a kompakt,... Tovább

Eladó apartman Balaton különlegességei

A Balaton egész évben lenyűgöző, ezért érdemes nem csak nyáron, hanem télen is ellátogatni... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Konyha