Egy egész világ kényszerült a koronavírus miatt a négy fal közé. A kialakult helyzet miatt a legjobb, ha nem mozdulunk ki otthonról, de az az igazság, hogy nagyon hova menni sem tudunk, hiszen minden be van zárva. Tartós élelmiszerekből a legtöbbünk bevásárolt. Lisztből, élesztőből cukorból, sóból és olajból biztosan mindenkinek van elég otthon. Ezeket pedig egy szuper dologra is fel lehet használni, matatunk egy isteni pizzatésztát, amit nektek is el kell készíteni!
Hozzávalók
40 dkg liszt (+ a nyújtáshoz szükséges mennyiség)
5 dkg élesztő
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
2 evőkanál olaj
2,5 dl langyos víz
feltétek
Elkészítés
A pizzatészta elkészítése nagyon egyszerű, semmilyen előzetes nem szükséges hozzá, akár a gyerekek is részt vehetnek a folyamatban!
1. A liszthez hozzámorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a sót és a cukrot is. Ezután hozzáöntjük az olajat, majd a szükséges víz mennyiséget is. Körülbelül 2,5 dl vizet vesz fel a tészta, de érdemes fokozatosan adagolni, egészen addig, amíg nem lesz megfelelő a tészta állaga. Összedolgozzuk egységes tésztává a hozzávalókat.
2. Lisztezett felületen körülbelül 1 cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát.
3. Ezután jönnek a feltétek, teljesen rátok bízzuk ezt a részt, de ki szeretnénk emelni, hogy ez is nagyon jól megoldható konzervekből. Konzervparadicsom, konzervbab, konzervkukorica, gombakonzerv, olíva bogyó, ananászkonzerv, tonhalkonzerv, és sorolhatnánk, egyedül a sajt az egyetlen hozzávaló, ami kicsit romlandó, de ezt is lehet reszelt formában a fagyasztóba tenni.
4. Ha minden feltétet ráraktunk, akkor mehet is a 220 fokos előmelegített sütőbe egy 12-15 percre, amíg a sajt aranybarnára sül.