Egyféle tésztát kell megcsinálnod és rengeteg finomságot el tudsz készíteni belőle! Pizzát, kiflit, lepényt, töltött pizzát stb. Ráadásul másnap is finom puha!
Másnap is puha, ha véletlenül marad belőle, csak fel kell melegíteni, és nagyon laktató. Az el nem készült nyers pizza tésztából kis gombócokat készítünk és folpackban egyesével kell elcsomagolni, hűtőben szépen elvan, de mielőtt felhasználod, ki kell előtte venni, hogy melegedjen a tészta, és utána szépen formázható. Mutatjuk mik kellenek ehhez az univerzális tésztához és hogyan készíthető el.
Hozzávalók
1 kg liszt,
két evő kanál olaj,
pici só,
2dl langyos cukros tej az élesztő felfuttatásához.
Lapozz egyet és nézd meg hogyan kell elkészíteni!
Elkészítés
2dl langyos cukros tejben egy darab élesztőt felfuttatunk, ha kész a felfutott élesztőt, ízlés szerint sót, két evő kanál olajat, majdnem egy kiló lisztet és szükség szerint tejet összekeverni. Összegyúrjuk úgy, hogy gyúrható tésztát kapjunk utána meleg helyen kelesztjük kb egy órát letakarva.
Tegnap ez lett belőle az egyik pizza, ebből négy ekkora pizza jön ki:
Éva Faragóné Krecskay receptje!