notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A tökéletes piskóta recept, mennyei krémmel töltve Anyák Napjára!

hirdetes

A legfinomabb piskóta recept, lágy krémmel és eperrel!

Bartók Vivien, NA

Közeledik az Anyák Napja és idén úgy döntöttem, hogy saját kezűleg készítem el Édesanyámnak és a Nagymamámnak az ajándékát, egy isteni epres piskóta formájában. Ez a torta nem csak jól néz ki, hanem elképesztően finom is. Ha te is hasonló meglepetésre gondoltál, vagy egyáltalán nincs ötleted a virágon és a bonbonon túl, akkor ezt a receptet mindenképp ajánlom a figyelmedbe!

Isteni epres piskóta recept Anyák Napjára!

Nem igazán szeretem a habos-babos süteményeket, inkább a puha piskótájú, finom krémmel megtöltött, gyümölcsös sütemények híve vagyok. A házilag elkészíthető Kinder tejszelet után, az Epres piskóta a nagy kedvencem, ezért úgy gondoltam idén ő lesz a befutó Anyák Napján, méghozzá nem is akárhogy! Tarts velem te is!

A piskóta formáját szív alakúra fogjuk elkészíteni és ezúttal nem vágjuk fel rétegekre, hanem kívülről adjuk hozzá a mennyei krémet.

Nem feltétlen kell alkalom ahhoz, hogy elkészítsük ezt a receptet, hiszen akár sütemény formájában is elkészíthetjük egy nagyobb tepsiben! Kezdő vagyok a konyhában, de biztosra mondhatom, hogy ezt a receptet lehetetlen elrontani!

Készen állsz a sütésre? Mutatom a hozzávalók listáját és a mennyei epres piskóta receptjét!

Hozzávalók a piskótához:

hirdetes

- 250 gramm finomliszt

- 1 teáskanál só

- 250 gramm cukor (barnacukorból 300 gramm is mehet)

- 220 gramm vaj

- 2 közepes méretű tojás

- 2 púpozott evőkanál kakaópor

- 1 evőkanál folyékony vörös ételszínezék (Én málnapiros színűt használtam.)

- 3-4 darab eper

- 1 teáskanál vanília aroma

- 1 teáskanál szódabikarbóna

- 1 evőkanál almaecet

- 240 ml író

Hol kaphatok írót?

A boltokban a tejtermékek között keresd, a vajkészítés mellékterméke. A teljes kiőrlésű liszttel párosítva szokták általában felhasználni, de alapjáraton ez a nagy titok a lágy és puha piskótatészta elkészítésének. Őszintén szólva én nagyon ritkán találok a boltban, ezért rengeteg helyen olvastam utána, hogyan tudnám elkészíteni házilag.

Nálam a natúr joghurt citromlével egyáltalán nem jött be, viszont a magas zsírtartalmú tejszínnel tökéletesen működik.

hirdetes

Író elkészítése házilag

Magas zsírtartalmú tejszínhez (körülbelül 240 ml) csavarj körülbelül egy fél citrom levét, majd hagyd 20-25 percet állni. A felszíne kicsit a túróhoz hasonló lesz, kicsit besűrűsödik. A házilag készített írót azonnal fel kell használni, nem áll el a hűtőszekrényben.

Hozzávalók a krémhez és a habhoz:

- 500 gramm krémsajt (mascarpone)

- 1 kis doboz natúr joghurt

- 2 teáskanál vaníliaaroma

- 100 gramm szitált porcukor

- 1 evőkanál citromlé + ízlés szerint reszelt citromhéj

- 200 ml habtejszín

Az Epres piskóta és a krém elkészítésének folyamatához lapozz a következő oldalra!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Eladó ingatlan Balaton

A Balaton egyre népszerűbb nem csak a nyaralók körében, de már a befektetők körében is.... Tovább

Tavasz

A tavasz a mérsékelt öv egyik évszaka. A trópusi... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció DIY Háztartás Kiegészítők Konyha Stílusok Színes ötletek