Vékony, mandulás piskótalapok között egy isteni, lány kókuszkrém: ilyem egy tökéletes, de egyszerűen elkészíthető desszert a karácsonyi asztalra. Sokan nem szeretik a testesebb süteményeket, mint például a bejglit vagy a zserbót, nekik tökéletes választás ez a könnyed édesség!
Ha szereted a Raffaelot és a nem túl émelyítő süteményeket, akkor ez a recept neked szól!
Hozzávalók
30x42cm tepsihez
Piskóta:
• 4 db tojás
• 80 gr kristálycukor
• 20 gr porcukor
• 25 gr pirított darált mandula
• 25 gr liszt
• 75 gr kókuszreszelék
• 20 gr olaj
• 20 gr víz
Krém:
• 3 dl kókuszkrém
• 60 gr cukor
• 25 gr keményítő
• 200 gr tejszín
Elkészítés
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a porcukorral, majd a fehérjét a kristálycukorral felverjük. Tojáshoz adjuk a vizet, olajat, egy lapát habot és elkeverjük. Beletesszük a száraz hozzávalókat, és a többi habbal készre forgatjuk. Sütőpapírozott tepsiben elsimítjuk, és 170 fokon kb 10 perc alatt megsütjük. Ha elkezd barnulni a teteje kész. Ha kicsit hűlt, sütőpapír és konyharuha segítségével feltekerjük. Krémhez a tejszín kivételével mindent egybe rakunk, és tűzhelyen megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt, felvert habtejszínnel lazítjuk. Ha szeretnénk díszíteni, vegyünk ki a krémből pár kanállal. Kitekerjük a piskótát, megkenjük a krémmel, felcsavarjuk, és szorosra húzott sütőpapírban hűtőbe tesszük pár órára. Ezután kenhetjük/ díszíthetjük, szórhatjuk, és boldogan megesszük.
Tipp:
• marha forrón nem tekerek, hogy ne vizesedjen be minden
• a közepébe feltekerés előtt egész mandulát is tehetünk
Forrás: Suga Paulina