A padlizsán a nyári időszak egyik alapkelléke. Számos ételhez használhatjuk, többek között grillezet zöldségekhez, lecsóhoz, krémekhez, na és persze az elmaradhatatlan rántott padlizsánhoz. Ez utóbbit mi most egy kicsit megreformálva és feldobva hoztuk el nektek.
Rántott padlizsángolyók avagy rántott padlizsán új köntösbe öltöztetve
Hozzávalók a padlizsán golyókhoz
60 dkg padlizsán
1 szál petrezselyemzöld
2 db tojás
8 ek. zsemlemorzsa
1 csipet szerecsendió
2 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj a sütéshez
A rántott padlizsángolyók elkészítése:
A padlizsánt megmossuk és eltávolítjuk a szárát. Meghámozzuk, félbevágjuk és forró sós vízben kb. 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Feldaraboljuk, és botmixerrel pürésítjük.
Kis gombócokat formázunk belőlük, megforgatjuk a maradék zsemlemorzsában, majd forró olajon aranyszínűre sütjük.
A padlizsán kroketthez jól illik a basmati rizs és a joghurtos mártogatós.
Forrás: mindmegette.hu