Érdemes azokat előtérbe helyezned, amelyiknek a szavatossági ideje rövidebb, ezzel is csökkentve pazarlásodat, és szem előtt tartva, mik lesznek majd azok, amiket érdemes minél hamarabb elfogyasztanod.
Amennyiben egészséges életmódot szeretnél folytatni, akkor érdemes a középső – nagyjából szemmagasságban lévő – polcra elhelyezned a legtöbb gyümölcsöt, zöldséget. A többi, hasonló terméket pedig csoportosítva hűtődbe pakolnod – kerüljenek egy polcra a tejtermékek, egy másikra a savanyúságok, befőttek, lekvárok, valamint egy harmadikra a maradékok, főtt ételek, illetve azok alapanyagaik. Máris átláthatóbbnak tűnik, nem igaz?
Friss és tartós
Az is fontos hűtőd rendszerezése kapcsán, hogy az praktikus legyen. Ez azt jelenti, hogy amit sokat használsz, azt érdemes elérhetőbb helyre raknod, valamint amiért jelentősen ritkábban nyúlsz, azokat akár a hűtőd hátuljába is elhelyezheted.
Ugyanez vonatkozik a friss és tartós termékekre – amik tartósabbak azokat helyezd háttérbe. Ha példának okáért két joghurtod van, akkor azt helyezd előtérbe, ami hamarabb fog majd lejárni.
Megfelelő hőmérséklet
Már beszéltünk arról, hogy hűtőd legyen átlátható és praktikus, ugyanakkor az is lényeges, hogy a megfelelő hőmérsékletre a megfelelő ételeket pakold, így is frissen tartva benne azokat. Érdemes tudnod, hogy a hűtő hátuljában lesz majd a leghidegebb, a kinyitások végett pedig a hűtőszekrény ajtajában lesz majd a legmelegebb.
Ezek alapján érdemes a friss tejet vagy a gyümölcslevet az ajtóban tartani, a középső polcra mehetnek a tojások, illetve a tejtermékek, hiszen ezeknek elég egy kicsit magasabb hőmérséklet is.
Soha ne legyen hűtőd teljesen tele
Ez kicsit furcsán hangozhat, de ha jobban belegondolunk, akkor amennyiben tele van hűtőd, akkor sokkal kevésbé lesz majd átlátható annak belseje, ami ismételten káoszhoz vezethet, arról nem is beszélve, hogy olyan termékeket is vásárolhatsz, amik hűtődben bár elbújtak, de már megtalálhatóak.